Меган Маркъл, принц Хари и 10-месечният им син Арчи са напуснали остров Ванкувър в Канада и са отпътували за родния град на актрисата – Лос Анджелис, съобщава списание PEOPLE.

Това се случва в момент, когато САЩ стана държавата с най-много заразени от коронавирус. Според The New York Times в САЩ има 81 578 случая, докато в Китай и Италия са съответно 81 285 и 80 540. Италия обаче оглавява класацията по смъртни случаи – 8165, докато в САЩ те са 1180.

В САЩ най-тежко е положението в Ню Йорк, където заразените са 37 258, а смъртните случаи са 387.

В Лос Анджелис живеят най-близките приятели на 38-годишната Меган, както и майка й – Дория Рагланд, която е социален работник и инструктор по йога.

Според източници на PEOPLE Меган и Хари отдавна търсят къща в Лос Анджелис и вероятно ще прекарват там не по-малко време, отколкото в Канада.

В сряда бе съобщено, че бащата на Хари – 71-годишният принц Чарлз, е с положителен тест за коронавирус. Последната съвместна публична изява на Чарлз и Хари бе на 9 март в Лондон за отбелязването на Деня на Общността на нациите (Commonwealth Day).

На 31 март Меган и Хари официално ще се разделят със статута си на висши членове на кралската фамилия. В началото на януари те обявиха желанието си да работят за своята финансова независимост.

Вчера бе потвърдено, че Меган е участвала в озвучаването на документалния филм на Disneynature – „Elephants“ („Слонове“), който ще се излъчи на 3 април по Disney +.