Носителят на „Оскар“ Матю Макконъхи и съпругата му Камила Алвес са заедно вече 8 години, но любовта им пламва 6 години преди това и то за един миг. В интервю за телевизионната легенда Опра Уинфри, Макконъхи разказа историята за тяхната любов от пръв поглед.

Снимка: Getty Images

Преди да започне да играе в драми и в големи холивудски продукции, Матю Макконъхи е най-популярен с ролите си в романтични комедии. А първата му среща с Камила Алвес е точно като сцена от романтичен филм.

Снимка: Getty Images

Когато я видях за пръв път, не попитах „Кой е това?“, а „Какво е това?“. Тя сякаш беше преодоляла гравитацията и се носеше във въздуха.

Снимка: Getty Images

Още в този момент актьорът решава, че иса да я изведе на среща. Двамата прекарват много приятна вечер, в която разговарят и изграждат връзка помежду си, която остава силна и до днес.

Две години след първата им среща се ражда синът им Леви, последван от малката Вида още две години по-късно и накрая се ражда и Ливингстън. През 2012 г. Матю и Камила сключват брак.

Снимка: Getty Images

Неотдавна актьорът сподели, че именно срещата с Камила Алвес и раждането на Леви са го накарали да направи голямата промяна в кариерата си и да се откаже от доходоносните романтични комедии, за да преследва по-сериозни роли. Това решение е станало причина Макконъхи да остане без работа почти две години, но в крайна сметка му донесе желаните сериозни роли и дори награда „Оскар“.