Актьорът Мартин Шийн съжалява за няколко неща в живота си и едно от тях е решението му да промени името си. Мартин всъщност е роден със съвсем друго име - Рамон Херардо Антонио Естевес.

Снимка: Getty Images

Докато се опитва да пробие път в Холивуд, Рамон рядко получава възможности за прослушвания и решава, че причината за това е чуждестранното му име. По тази причина започва да се представя като Мартин Шийн и в крайна сметка точно с това име става популярен.

В интервю за списание „Closer“ Мартин Шийн призна, че съжалява за това решение, макар и именно то да му даде възможност да участва в класиката „Апокалипсис сега“. Той чувства, че смяната на името е неуважение към родителите му, които са му го дали.

Снимка: Getty Images

Всъщност Мартин Шийн никога не променя името си официално и в документите си за самоличност все още е Рамон Херардо Антонио Естевес. По целия свят обае е известен като Мартин Шийн.

Двама от синовете на актьора тръгват по неговите стъпки и баща им се опитва да ги убеди да не променят имената си. Единият е Емилио Еставес, който е известен с филма „Клуб закуска“. Той приема съвета на баща си и става известен с рожденото си име.

Снимка: Getty Images

Другият син на Мартин е Карлос Еставес, който обаче избира да промени името си, за да звучи по-американско. Днес ние го познаваме като Чарли Шийн.

Повече за Чарли Шийн: