Световноизвестни звезди, които са родители, ваксинираха децата си срещу COVID-19, пише "Пийпъл". Това стана, след като Агенцията по контрол на лекарствата в САЩ (FDA) разреши ваксината на Pfizer-BioNTech за спешна употреба при деца на възраст от 5 до 11 години. 

Ето кои от известните родителите вечеsa  го направили според изданието. 

1. Криси Тейгън и  Джон Леджънд поставиха втора ваксина на дъщеря си Луна

По повода баща й публикува снимка, на която малката Луна е наградена със сладко лакомство. Дъщерята на Криси Тейгън държи фунийка сладолед, а баща й написа:

"Заведох голямото си момиче на сладолед, за да отпразнуваме втората ѝ доза".

2. Серафина и Вайълет - дъщерите на Бен Афлек и Дженифър Гарнър също са ваксинирани

Това съобщи майка им през септември. По това време ваксините за най-малкото ѝ дете, Самюъл, все още не бяха разрешени. 

Гарнър сподели свое селфи, към което написа: "Учебната година започва. (...) 3 от 3 са с маски, 2 от 3 са ваксинирани, всеки от тях е нетърпелив, несигурен, смел, уязвим и - доколкото мога да кажа - усмихнат под трипластовото облекло."

След като благодари на учителите и училищния персонал, тя добави: "Благодаря ви, учени, че ни доведохте толкова далеч и толкова близо до здравето и свободата."

3. Синът на Матю Макконъхи

В коментар относно задължителните ваксини актьорът сподели, че и той, и съпругата му са ваксинирани. Семейството е известно с това, че води здравословен начин на живот. 

В медиите се появиха редица заглавия, в които Макконъхи бе посочен като противник на задължителната ваксинация. 

Актьорът уточнил, че това, което се внушава, не е вярно и че най-големият му 13-годишен син Леви е ваксиниран срещу COVID-19. 

4. 7-годишният син на принцеса Сиара 

Принцеса Сиара е завела семейството си в Белия дом, където се е срещнала с първата дама и педиатъра д-р Хина Талиб за деца на възраст от 5 до 11 години. Принцесата е майка на 3 деца. 

7-годишният й син Фючър бил едновременно развълнуван и малко притеснен за ваксината. Повечето от съучениците му вече били ваксинирани.

"Да бъда майка и да видя това през неговите очи беше невероятно." - споделя принцесата. 

5. 13-годишната дъщеря на актрисата Бъси Филипс

Дъщерята на актрисата Елизабет Бъси Филпс - 13-годишната Бърди, също е с поставена ваксина. Майка й споделила новината в Инстаграма си.

"Носейки 100 процента от моите дрехи, това дете беше напълно ваксинирано вчера."