Майката на актьора Уил Смит навърши 85 години и звездата от „Деня на независимостта“ не пропусна да поздрави в социалните мрежи жената, която го е родила. В Инстаграм актьорът сподели видео, на което се вижда как танцува с майка си.

„На 85 днес“, написа той. „Честит рожден ден, мамо, нека танцуваме, докато станем на 100.“

Уил Смит и преди е споменавал майка си Каролин Брайт, най-вече като е ставало дума за отношенията с баща му. Родителите му се разделиха през 2000 г. и след това стана ясно, че семейният им живот никак не е бил щастлив и е включвал домашно насилие.

В биографичната си книга Уил Смит разказа най-травмиращата случка от детството си, която не е могъл да забрави никога.

Когато бях на 9 години, видях как баща ми удари майка ми по главата толкова силно, че тя загуби съзнание. Видях я как плюе кръв. Този момент в онази спалня определи личността ми повече от всичко друго в живота ми. Всичко, което съм постигнал след това – наградите и признанията, славата и вниманието, персонажите и смешките, всичко това са слаби извинения към майка ми за бездействието ми в онзи ден. За това, че я предадох. За това, че не се опълчих на баща си. За това, че бях страхливец.

Също в книгата си Уил Смит сподели, че когато е бил на 16 години, майка му го е заварила да прави секс с приятелката си.

Освен Уил, Каролин има още три деца.