Валъри Морис-Кембъл е била танцьорка, а после става модел. И макар в повечето случаи да остава в сянката на известната си дъщеря супермодел, тя е не по-малко красива, а и за възрастта си изглежда просто зашеметяващо. Колко дами на 67 познавате, които имат смелост да се снимат в професионална фотосесия по бански?

Снимка: Instagram

Поводът да обърнем очи към майката на Неоми Кембъл е последната фотосесия, в която Валъри участва – 67-годишният модел позира за JD Williams, представяйки кампанията на бранда за бански костюми. Снимките са направени на красивия и живописен гръцки остров Миконос.

Снимка: Instagram


В серия от фотоси виждаме бившата танцьорка по бански, както и във флорални летни рокли и сетове.

Снимка: Instagram„Отношението ми към снимките по бански на 67 е „защо не"? Да остаряваш не означава, че трябва да се покриеш на плажа или по време на ваканция – за мен това е въпрос на увереност и да се чувстваш комфортно в кожата си“, заявява Валъри за The Express.


Валъри не е съвсем непозната за модния бранш. Тя и Наоми са участвали многократно в различни кампании и ревюта през годините. 49-годишната манекенка често кани майка си да я придружава на важни събития от света на модата.

Една от последните активности, в които майка и дъщеря бяха рамо до рамо, беше коледната кампания на британския бранд Burberry. През 2010 година двете отново са заедно на благотворителното ревю Fashion for Relief. А първото ревю, на което двете дефилират на подиума е през 1993 година.Когато била малка, Наоми често оставала без майка си, защото работата й налагала да отсъства. В сегашно време 49-годишната манекенка споделя, че е простила на майка си, защото самата тя разбира каква отдаденост изисква професията модел.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


В социалните мрежи Наоми неведнъж е споделяла снимки с майка си и е отбелязвала, че двете са като сестри. Вие как мислите?