Какво ли не правят учениците и студентите, за да са сигурни, че ще вземат изпитите си – носят талисмани, палят свещ в църквата, черпят се предварително за изпита. На някои това им помага, други следват стария изпитан метод, като залягат над учебниците. Има и такива, които разчитат на магия. Ето няколко магически действия, който (така се говори) помагат да се вземе изпит. Само не забравяйте, че магията е като неволята – може да я викате, за да ви помогне, но все пак разчитайте на себе си.

Чародейната химикалка на Меркурий (за писмен изпит)

Преди изпит, в периода, когато луната нараства, идете до магазин за канцеларски материали и си купете химикалката, която ви хареса най-много. Занесете го вкъщи и го оставете във вашата стая.

Планетата Меркурий е покровител на учениците и студентите. Счита се, че той успява да развърже езика, помага да се намери изход от заплетена ситуация, прави ума изобретателен. Меркурий помага интуитивно да се намерят правилните думи и верните отговори.В средата на лунната фаза, привечер запалете 5 свещи (5 е числото на Меркурий). Поставете химикалката в дланта си и прочетете следния текст:

Меркурий, дай ми ясен ума, пъргав език и здрави нерви. Зареди тази химикалка със сила. Нека тя да ми помогне идеите да се раждат в главата м и да не се объркам. Нека силата на Меркурий да стане част от мен, докато пиша.

Вземете лист хартия и напишете с химикалката си талисман:

Изпит
Изпи
Изп
Из
И

Начертайте триъгълник около думите. Сгънете листа на триъгълник и го сложете в учебника си, по който учите за изпита. Загасете свещите. Сложете химикалката в раницата или несесера си и я използвайте на изпита.

Продължава >>