В обширно интервю за „Variety“ Сам Уортингтън разказа за времето, когато е бил на ръба да загуби всичко, включително съпругата си и кариерата си, заради алкохола.

Актьорът споделя, че след успеха на филма "Аватар" от 2009 г. ежедневно е консумирал огромно количество алкохол. За него е било обичайно да изпие четири или пет чаши шампанско, докато чака на терминала преди самолетен полет. Съпругата му Лара Бингъл веднъж казала, че никога не е виждала някой да пие толкова много. "Не можех да го осъзная", спомня си Уортингтън. "Мислех, че това е нормално."

Снимка: Getty Images

Той разкри, че пристрастяването му към алкохола е било толкова неконтролируемо, че е запомнил градовете, които е посетил по света, не по техните забележителности, а по любимите си местни барове.

"Не харесвах това, което бях. Пиенето ми помагаше да преживея деня. Все още си вършех работата, но не мисля, че я вършех много добре", споделя Сам.

Алкохолът направил Уортингтън раздразнителен, застрашил кариерата му и почти сложил край на връзката му.

"Побеснявах заради това, че някой ме е помолил за снимка или ме е снимал", споделя актьорът. "Ако някой се приближеше до мен, тревожността ми се покачваше до небето."

Актьорът от "Аватар" бил арестуван за удар на фотограф през 2014 г. Всичко това спряло едва когато съпругата му Лара Бингъл му поставила ултиматум да спре. "Можеш да правиш каквото си искаш, но аз нямам нужда от това", казала му тя.

Снимка: Getty Images

Това бил катализаторът, който върнал Уортингтън от ръба на пропастта. Сега двойката има три деца.

След осем години трезвеност Уортингтън се чувства много по-добре, като отново се превъплъщава в ролята на Джейк Съли в "Аватар: Природата на водата", който от 16 декември 2022 г. е в кината, пише БГНЕС.