В интервю за „Harper's Bazaar“ актрисата Роуз Лесли, която е най-известна с ролята на Игрит в „Игра на тронове“, коментира проблема на съпруга си с алкохола. Тя е омъжена за Кит Харингтън, който изпълняваше ролята на Джон Сняг – екранният ѝ партньор. След приключването на сериала двамата сключиха брак и сега са родители.

Снимка: Getty Images

„За Кит е много важно да признава пред себе си, че е пристрастен“, обясни тя в интервюто. „Организацията на анонимните алкохолици му помага, като му показва, че не е сам. Но ако не се беше лекувал, сега щеше да е на съвсем различно място.“

Снимка: Getty Images

Малко след финала на сериала, в който Кит Харингтън изпълнява една от главните роли, стана ясно, че актьорът е влязъл в клиника за лечение на зависимости. Днес той вече не пие, но сянката на алкохолизма винаги го преследва.

Снимка: Getty Images

„Научих много за зависимостите и това е нещо, за което Кит винаги трябва да мисли, но той решава дали ще пие или не“, обясни Роуз. Никой друг не може да го накара да не прави това, ако реши. И не искам да поставям такова натоварване върху себе си. Отговорността за поведението му си е негова и не аз го пазя.“

Снимка: istockphoto.com

Счита се, че над 107 млн. души в света страдат от алкохолна зависимост. По неофициална информация алкохолиците в България са около 200 хил. души. Организацията „Анонимни алкохолици“ е най-голямата, която помага на хора, страдащи от алкохолна зависимост. Те имат структури по целия свят, включително в България.

Още по темата: