През лятото на 2019 г. стана ясно, че актьорът Кит Харингтън е влязъл в рехабилитационен център заради проблемите си с алкохола. Заради ролята си в „Игра на тронове“ Харингтън е един от най-известните телевизионни актьори в света, затова новината привлече много внимание, но след като не научихме нищо ново, отшумя. Тази седмица актьорът, който изпълни ролята на Джон Сняг, разказа повече за състоянието си през последните сезони на хитовия сериал и след края му.

Снимка: Getty Images

„Имах периоди на истинска депресия, в които ми се искаше да направя всякакви неща“, каза той за списание „Sunday Times“. „Попадаш на едно място, където ти с струва, че си лош човек и човек, който трябва да се срамува. Струва ти се, че няма изход и че просто си си такъв човек.“

В този мрачен период от живота си Харингтън дори е обмислял самоубийство и е започнал да злоупотребява с алкохола.

Снимка: Getty Images

Когато стана ясно, че Харингтън е постъпил за лечение на алкохолизъм, почитателите му и колегите му бяха много изненадани, защото нищо в поведението на актьора не показваше, че има проблем.

„Не споделях тези неща, бях много потаен и ги пазех за себе си“, разказа още той. „Така че това беше голяма изненада за хората около мен.”

Снимка: Getty Images

Сега актьорът е решил да разкаже за преживяванията си с надеждата, че по този начин ще може да насърчи някого да признае, че има проблем и да потърси решение.

Снимка: Getty Images

Днес Кит Харингтън е щастливо женен и има син. Актьорът се ожени за екранната си партньорка Роуз Лесли и миналата година двамата станаха родители.