„Златното момиче“ Ерика Зафирова се дипломира в Националната спортна академия. Тя вече може да стане треньор по художествена гимнастика, както и учител по физическо възпитание и спорт. Освен това Ерика е и магистър по спортна психология.

„Благодаря на всички преподаватели за труда, който полагат ежедневно, и за знанията, които ни предават!“ – написа тя в своя профил в Инстаграм.

„Нашият спортен психолог в националния отбор Татяна Янчева ни помагаше много при подготовка. Работя с деца и завърших спортна психология, защото знам колко е важно това“ – сподели Ерика пред LadyZone.bg.

Снимка: Instagram.com/erikazafirova/

Всъщност тя е положила държавните си изпити през ноември, но тъй като много пътува, сега е успяла да вземе официално дипломите си.

Снимка: Instagram.com/erikazafirova/

„В началото на обучението си бях на индивидуална програма, тъй като все още се състезавах активно. Тогава започна пандемията и беше доста труден период. След като приключих с активната спортна кариера, учих по стандартната програма и бях на лекции и упражнения по цял ден. Мнозина си мислят, че в НСА почти не се учи и изпитите се взимат лесно. Това не е така. Учи се много и изискванията са сериозни“ – разказа ни Ерика, която е олимпийски шампион от Токио 2020.

Снимка: Instagram.com/erikazafirova/

Сега тя води мастър класове и лагери в България и чужбина. Наскоро Ерика и другите момичета от националния отбор бяха в Швейцария. За пътуването четете тук:

Следващия месец Ерика ще води обучение в Сърбия, а през септември ще е в Индия, където очаква да бъде много интересно.

Снимка: Instagram.com/erikazafirova/

На море тя ходи покрай лагерите, които води това лято в Созопол и Кранево.

Снимка: Instagram.com/erikazafirova/

Попитахме я коя е „забранената“ храна от времето й на състезателка, която сега си позволява да яде.

„Никога не съм имала проблем с килограмите. Дори като състезателка хапвах повече вредна храна, отколкото сега. Сега се храня по-умерено“ – призна ни „златното момиче“.

Снимка: Instagram.com/erikazafirova/

Иначе в личен план тя подготвя онлайн тренировки, които ще откриете в нейния Инстаграм профил.