Когато била на 8 години, заедно със семейството си Лиз Кларк прекарва година, плавайки в Мексиканския залив. Това пътуване оставя дълбоки следи в съзнанието й и я вдъхновява да подготви бъдещото си плаване около света. След като завършва колеж, напуска Южна Каролина със собствената си яхта. В момента тя плава, изучава и дава информация за околната среда на различни институции, пише и снима.

„Ям, къпя се и живея под звездите. Топлият и чист Тих океан никога не е скучен – откривам далечни острови, сърфирам по вълни, без около мен да има тълпа от спортисти, катеря се по палми с кокосови орехи... Лодката изисква доста грижи. Понякога ми липсва семейството, както и някаква храна или напитка, за която съм се сетила. Но всичко останало е като в мечтите ми!”

Снимка: swellvoyage.com

Френска Полинезия и Кирибати

Първата година и половина от пътешествието си прекарва като капитан на лодката, с различни нейни приятели, които са екипажът й. Плава около Мексико и Централна Америка. След като придобива повече увереност, опъва платна към южната част на Тихия океан в компанията на майка си. Прекарват 22 чудесни дни, плавайки до различни екзотични острови във Френска Полинезия и Кирибати.

„Ако някое място ми хареса, мога просто да пусна котва. Понякога я забивам в пясъка, за да съм сигурна, че няма да нарани коралите.”

Снимка: facebook.com/Liz-Clark-and-The-Voyage-of-Swell


Следва мечтите си >>>