Изминаха 24 години, откакто Анджелина Джоли шокира света като изрази обичта си към брат си с целувка по устата.

Самата Джоли е само на 24 години по онова време, когато целуна по устата по-големия си брат Джеймс Хейвън, на 26 години. Той също се занимава с актьорско майсторство и е известен с ролите си в „Балът на чудовището“, „Първороден грях“ и „Остани жив“.

Хейвън обаче става по-разпознавам в нощта, когато сестра му публично заявява любовта си към него.

„Толкова съм влюбена в брат ми“, призна Анджелина Джоли след като спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля в „Girl, Interrupted“.

Младата звезда тогава е интервюирана зад кулисите. Тя споделя, че брат й току-що я прегръща с признанието, че я обича. Млако след тази прегръдка, Джоли оставя хората озадачени, като целува брат си по устата пред всички камери.

Джеймс също разказва за целувката пред Daily Mail през 2007 г.

„Не съм давал на Анджи френска целувка“, казва брат й. „Беше само мил жест“, разказва той. „Поздравих я за спечеления „Оскар“ и я целунах по устните“, допълва Джеймс.

Целувката между Анджелина и Хейвън влезе в заглавията на вестниците по целия свят, тъй като хората останаха раздвоени по въпроса дали членовете на едно семейство трябва да целуват по устните.

Това е дебат, който няма истински правилен отговор, защото не се подчинява на науката, а зависи единствено и само от възпитанието.

Когато месеци по-късно медиите продължаваха да питат Анджелина Джоли за целувката с брат й, тя настоява, че това е било чиста „братска любов“.

„Родителите ми наистина обичаха тези моменти и това винаги ще има значение за нас“, признава Анджелина пред Entertainment Weekly.

Джоли и Хейвън все още са много близки. Съобщава се, че Джеймс помага за децата на холивудската звезда по време на развода й с Брад.

Припомняме, че звездната двойка се раздели през 2016 г. Двамата бяха единодушни, че раздялата е заради „благополучието за семейството“ през 2021 г.