Тези от нас, които са родени по-рано през годината, никога няма да разберат какво им е на онези, които са родени в последния ѝ ден. Дали новогодишните празненства се превръщат в 24-часов купон? Дали имат усещането, че целият свят празнува с тях или пък чувстват, че Нова година засенчва личния им празник?

Тук ще ви припомним за четирима рожденика, които празнуват раждането си в последните часове от отиващата си година.

Антъни Хопкинс става на 84

Снимка: Getty Images

Днес празнува великият британски актьор сър Антъни Хопкинс. Той е роден в беден работнически град във Великобритания в последния ден на 1937 г.

Снимка: Getty Images

Като дете не е много добър ученик, защото предпочита да се занимава с изкуство. Той е талантлив художник, музикант и композитор. Но изкуството, с което ще бъде запомнен завинаги, е актьорската игра.

 

 

Антъни Хопкинс е най-известен с ролята на Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“. Актьорът има дълга, продуктивна и много успешна кариера. През отиващата си 2021 г. той получи втория си „Оскар“, но не присъства на церемонията, заради пандемията от COVID, а и защото, както сам призна, не е очаквал да получи наградата. Благодарение на филма „Бащата“ Хопкинс стана най-възрастният актьор, награждаван с „Оскар“.

Бен Кингсли става на 78

Снимка: Getty Images

Истинското име на актьора, който е роден през 1943 г. в Англия, е Кришна Пандит Банджи, но всички го познаваме като Бен Кингсли.

Снимка: Getty Images

Кришна мечтае да стане актьор, но макар да се представя много добре на прослушванията, никога не получава нито една роля. Това го кара да заподозре, че причината е необичайното му име и през 60-те години го променя на Бен Кингсли. Малко след това кариерата му се изстрелва нагоре.

 

Бен Кингсли има награда „Оскар“ за филма „Ганди“ и още три номинации през следващите години.

Вал Килмър става на 62

Снимка: Getty Images

Вал Килмър се ражда през 1959 г. в Лос Анджелис. Въпреки че родителите му нямат нищо общо с киното, Вал и по-малкия му брат Уесли се запалват по това изкуство. За съжаление, когато е на 15 години, Уесли, който страда от епилепсия, получава припадък и се дави в басейн.

Снимка: Getty Images

Вал Килмър става един от най-желаните холивудски актьори, но трудният му характер бързо се превръща в пречка пред кариерата му. Актьорът с нежелание участва в почти всички свои най-големи хитове, като „Батман завинаги“, „Топ Гън“ и „Уилоу“, защото не му е приятно да участва в комерсиални продукции.

През 2015 г. на актьора му откриват тумор в гърлото. Налага се операция и днес Вал Килмър почти изцяло е загубил гласа си.

Никълъс Спаркс става на 56

Снимка: Getty Images

Ако обичате драматични и романтични истории, няма начин да не сте чували за Никълъс Спаркс. Писателят е автор на книгите, вдъхновили някои от най-успешните романтични филми – „Писмо в бутилка“, „Незабравимата“, „Тетрадката“ и „С дъх на канела“.

Снимка: Getty Images

Той е роден в Омаха през 1965 г. и е отгледан в много религиозно семейство. Самият Спаркс също е много религиозен и понася сериозни критики, защото в книгите му липсват гей двойки, тъй като хомосексуализмът се счита за грях от християнството.

Никълъс Спаркс започва писателската си кариера през 1985 г., но запазва работата си като фармацевт, за да издържа семейството си. Едва 10 години по-късно постига истински успех с романа „Тетрадката“, който става бестселър. Книгата е толкова успешна, че холивудско студио решава да купи правата за екранизирането ѝ за един милион долара, което дава възможност на Спаркс да се отдаде изцяло на писането.