Вира е физиотерапевт от Киев, Украйна и е избрала да остане да работи в родината си, въпреки скромните доходи. 

Младата жена става част от проекта Atlas ot Beauty на фотографката Михаела Норок. Зад всеки неин кадър стои по една вдъхновяваща история. 

В случая фотографката е вдъхновена както от красивите, сини очи на Вира, така и от позицията й да остане в Украйна. за да гради по-добро бъдеще за страната си. 

"Тя ми разказа, че много нейни колеги са напуснали страната в търсене на повече възможности и по-добри доходи. Но тя решила да остане, тъй като знаела, че укринската здравна система изпитва остра нужда от специализирани кадри." - обяснява към снимката фотографката. 

Снимка: facebook.com/verosha.horoshaya/photos

Тя се среща с Вира през 2018 г.  Въпреки скромните доходи, тя била решена да остане в Украйна.

С оглед военните действия в момента между Русия и Украйна, Михаела Норок изказва твърдението, че сигурно е ужасно трудно човек все още да има надежда. Но според нея това е единственият път напред в тези ужасни времена, заобиколени от толкова много страдания.

"Хора от цял свят подкрепят Украйна, виждат кой е агресорът и всички искрено вярват в мира." - пише по повод военните действия Вира.

Снимка: facebook.com/verosha.horoshaya/photos

През годините тя завършва физическа терапия в Украинския университет по физическо възпитание и спорт. Следващата й степен е аспирант в същото учебно заведение. Остава да живее и да работи в Киев като физиотерапевт в областта на неврологията, ортопедията и травматологията. 

Вярвам, че ако голям брой хора са настроени на високи вибрации, справедливостта ще се върне - е нейното мнение за случващото се.  

Снимка: facebook.com/verosha.horoshaya/photos

Заради красотата си Вира често присъства в различни фотопроекти.