Чаровната водеща на bTV Новините Виктория Петрова дари косата си, за да подкрепи инициативата на списание Elle - да се направи перука на жена, болна от рак. Вижте какви са мотивите на Виктория да отреже косата си и как и нейни приятелки са се решили да направят същото.

Вики, какво те провокира да се включиш в инициативата на ELLE и да дариш коса?
Наскоро гледах интервю с една жена. Не я познавах, докато не се запознах с нея. Тя започна историята си така: „Представете си един подарък, не твърде голям, добре опакован. Преди да надникнете в опаковката, ще ви кажа какви невероятни неща направи този подарък с живота ми. Събира цялото ви семейство, всички ви обсипват с любов и внимание, обаждат ви се стари приятели, които отдавна не сте чували, чувствате се ценени, срещате нови хора, обръщате внимание на нещата, за които сте си мечтали, премахвате дреболиите и виждате смисъла.“ Почти да повярвам, че най-хубавото тепърва предстои и видях в ръцете є, че държи рентгенова снимка. Снимка диагноза. Рак. Всичко в мен се преобърна, няколко пъти. Аз нямам смелост да нарека този бич подарък, но тогава си помислих, че единственото, което може да е по-силно от страха, е надеждата. Битката с тази болест не се изчерпва с липсващата коса, понеже във вените ти тече цялата Менделеева таблица. Но това дава надежда.


Разбрахме, че и твои приятелки са решили да дарят коса.
След като получих поканата от вас, спо- делих с приятелки. Очевидно съм била толкова убедителна и сигурна, че още на следващия ден получих две отрязани опашки. Те ми казаха, че отдавна не са се
чувствали толкова доволни и щастливи просто от една скъсена коса.


Цялото интервю с Виктория Петрова, както и подробности около благотворителната инициатива, може да прочетете в новия брой на списание Elle.