От днес, 19 август 2019 г., и шестимата главни актьори от „Приятели“ са във възрастовата група 50+. Матю Пери, познат в целия свят като Чандлър Бинг от прочутия сериал, навършва половин век, а по-рано през годината, на 11 февруари, този юбилей отпразнува и Дженифър Анистън. Мат Лебланк и Дейвид Шуимър вече са на 52, а Къртни Кокс и Лиса Кудроу са съответно на 55 и 56.

Легендарният сериал с 10 сезона и общо 236 епизода изстрелва през 1994 г. синеокото момче Матю от малко северно градче в Масачузетс в стратосферата на големия шоубизнес. Впоследствие, за добро или лошо, той не успява да излезе от коловоза на тв сериалите, а днес кариерата му е някъде на Сточна гара, защото от 2017 г. не е снимал нищо. Преди това минава и през почти задължителните за тези среди проблеми с алкохола и наркотиците.

По-забележителните му изяви на голям екран са „Бързата работа“ (Fools Rush In, комедия от 1997 г. със Салма Хайек) и черната комедия „Девет ярда“ (The Whole Nine Yards) от 2000 г. с Брус Уилис.

Бащата на Матю Пери също е актьор и дори в „Бързата работа“ играе баща на персонажа му. Появява се и в един от епизодите на „Приятели“ от 1998 г. като баща на едно от гаджетата на Дженифър Анистън.

Последният кастинг на Матю за сериала е проведен в петък, а първите снимки са започнали още в понеделник на следващата седмица. Друг любопитен факт е, че неговият герой Чандлър Бинг изрича последната реплика в последния епизод на култовия сериал. Когато всички излизат навън, за да пият кафе, той пита „Къде?“.

Другите любопитни факти за актьора са, че обича да играе тенис и хокей, а в гимназията (учил е в Канада) е съученик със сегашния премиер на страната Джъстин Трюдо.

Матю Пери не е женен и няма деца. В средата на 90-те имаше кратка връзка с Джулия Робъртс, а от 2006 до 2012 г. живя с актрисата Лизи Каплан ("Съюзени", "Последният момински запой", "127 часа").