С лятна риза, маратонки, пред чаша кафе - това е момчето, с което ще разговарям, опитвайки се да разбера кой всъщност е той сам по себе си. Син на Тодор Батков (бивш собственик на ФК "Левски"), гадже на "Мис България" 2007 Юлия Юревич, собственик на нощен клуб, магистър от Англия... Въпросът "Кой си ти?" е кратък, но едва ли може да се отговори кратко. И все пак - да започнем отнякъде.  

Завършил си политическа философия - как избра специалността?
Винаги ми е била интересна философията, като цяло. Политическата е многослойна наука - включва философия, политология, психология, социология. Не вярвам в образованието, защото то е бизнес. Няма как резултатите от един бизнес да се приемат като обща истина. 

Успя ли да научиш нещо, което да ти е приложимо в живота, който водиш сега?
Образованието не е до приложимост и неприложимост. Плащаш такси, за да получиш една хартийка само защото така е прието в обществото. Особено в Англия това е един от най-големите бизнеси. Политическата философия е по-скоро теоретичен предмет и развива начин на мислене. Въпреки това обучението ми в Англия не е било загубено време, защото съм бил с интересни хора на интересно място. Пак бих избрал тази специалност, ако можех. Човек не трябва да съжалява за решенията, които е взел.

Защо не отиде на дипломирането си?
Не ми беше важно. Платил съм си таксите, взел съм си изпитите. Защо да ходя да си хвърлям шапката за нещо, за което съм платил? Все едно да си хвърлям шапката, защото в заведението са ми донесли кафето, за което съм си платил.

Какво ти помага най-много в работата сега - опит, познанства или...? 
Опит, организираност, начин на мислене, иновативност и смелост. Браншът, в който съм, е доста рисков и конюнктурен и зависи от мисленето на хората, модерността и пазарните фактори, които са субективни при появата и развитието си.

Казваш модерност - интересуваш ли се от мода?
Не, изобщо. Избрал съм българска марка за дрехите, които обличам. Ходя в един специализиран български магазин, там ми казват какво е добре и какво не, спрямо тенденциите, и аз си го купувам. Това е.

Суетен ли си?
Не, изобщо. Дори в момента съм с маратонки... 

Какво във външния вид на една жена ще те впечатли? 
Не точно дрехите, а начинът, по който изглеждат. Една добре поддържана жена, показва, че се грижи за себе си. Впечатляват ме обувките. Хората като цяло ги подценяват. Чисти и поддържани обувки, означават добро възпитание.

Твоите маратонки чисти ли са?
Чисти са, разбира се!

А като характер у жената - какво ще те впечатли? 
Трябва да има досег с реалния свят. Да знае как се изкарват пари, какво се случва в държавата и по света, а не да се интересува само от молове и дрехи.

А има ли около теб такива жени, които се интересуват само от пари, молове и дрехи?
Почти всички са такива. Тези, които не са, са много малко.

Имаш ли жена приятел, с която можеш да си, без да те интересува как ще повлияе на имиджа ти? 
Имиджът ми не ме интересува като резултат, а по-скоро като процес. Не си съобразявам живота с това. Искам да бъда възприеман обективно, а не базирано на клюки от жълтата преса. 

Обективно приемат само добрите приятели, имаш ли такива?
Човек трябва да има доверие само на себе си, но не на 100%.

В статусите си във Facebook споменаваш Бог, имат татуировка и носиш кръст на врата си. Вярваш ли в Бог?
Вярвам, да. Но не в църквата като институция, а в Бог като висша сила. Винаги разчитам на собствените си сили. Човек трябва да дава всичко от себе си, тогава вече му помага и Бог. 

Кое е онова нещо, което може да те направи щастлив и не можеш да го купиш с пари?
Спокойствието.

А това, което можеш да си купиш с много пари?
Здравето.

От кой отбор си?
От моя. Моят отбор сме аз и екипът ми, хората, които са важни за мен. Ако става дума за футбол - от "Ботев-Пловдив".

Спортуваш ли?
Плувам, ходя на фитнес, но нищо професионално или организирано. Мисля това лято да скоча с парашут.

Къде ще прекараш лятната си почивка?
В България. Не съм фен на почивките в чужбина. Ходя на по-спокойните места на Северното Черноморие, около Балчик и Каварна.