"Дали си терорист, опасан с взрив, или заразяваш с ковид – разликата не е съществена" - това каза писателката Теодора Димова пред БГНЕС относно днешния протест пред Народното събрание.

Писателката Теодора Димова е автор на девет пиеси, сред които са "Без кожа", "Змийско мляко" и други, играни в различни театри в страната и чужбина. Романът й "Майките" има 11 издания у нас и е публикувана на 9 езика. 

Публикуваме пълния текст на коментара на Теодора Димова:

Започваме да берем плодовете на насаденото в обществото ни безпрецедентно разделение, на безпрецедентната омраза, злоба и злъч, на яростното говорене и размахване с пръст на някои министри, чието минало се свързва със зловещата ДС. Това за мен е само началото на печалната беритба на плодове, която се проведе под лозунга "Изчегъртване".

Не ме учудва това, че политиците от "Възраждане" организират този протест, защото по този начин те печелят престиж и гласове, и популярност. При тях уравнението е ясно – власт срещу смърт.

Не ме учудва дори, че обикновени хора са организирани с рейсове и докарани в София, за да щурмуват Парламента. О, те са преди всичко свободомислещи, те се водят от един идеал – идеала на свободата. Бранят свободата. Бранят я от маските, ваксините, от всякакви противоепидемични мерки. Смятат, че противоепидемичните мерки отнемат свободата им. Ваксините и маските са техният враг, а не вируса и заразата. Нашият народ от години стана лесен за манипулация и управление, като че ли той отново мечтае за пропагандно говорене и еднопластово мислене.

Не ме учудва и присъствието на уважаван някога лекар, на доц. Мангъров сред тях, нали той пръв пусна вируса на безотговорното поведение. За мен е ирационално един лекар да пренебрегне всички знания, които има като специалист и да предпочете популизма. Дори когато популизмът застрашава живота!

За мен агресивното, войнственото отричане на ваксините е на практика тероризъм. Това е умишлено заразяване. Дали си терорист, опасан с взрив, или заразяваш с ковид – разликата не е съществена.