Помните ли сърдития гений Малкълм, който превзе телевизионните екрани в началото на този век? Изключително забавният ситком „Малкълм” се превърна в една от най-гледаните телевизионни комедии и остана на екрана цели седем години. В продължение на 151 епизода следихме проблемите и успехите на шантавото телевизионно семейство. Днес актьорът Франки Мюниц, който изпълни главната роля в сериала, става на 34 години, но не може да си спомни участието в комедията, докарала му милиони още преди да е навършил 20 години.

Снимка: Getty Images

Какво се случи с Франки Мюниц?

Залезът на актьорската кариера на звездата от „Малкълм”

Много бързо след края на сериала „Малкълм” през 2006 г. кариерата на Франки Мюниц тръгна надолу. Той се появи в романтичната комедия „Моята най-секси година” през 2007 г., но филмът беше пълен провал. Същата съдба последва следващия му филм „Пица-Мен”, който беше пародия на набиращите популярност по това време супергеройски филми.

Освен тези две роли, с които актьорът едва ли се гордее, Франки не е участвал в нищо по-значимо. Всичките му проявявания на екрана са в съвсем малки роли, понякога като самия себе си.

Снимка: Getty Images

Трудно е да кажем каква е причината за провала на актьорската му кариера, но едва ли е липсата на талант, защото момчето актьор е в телевизията още преди да постигне огромна популярност в „Малкълм”. Истината е, че младият актьор никога не успя да излезе напълно от сянката на най-успешната си роля, което се случва толкова често с децата актьори.

Франки Мюниц като автомобилен състезател

Звездата от „Малкълм” обаче не се чувства чак толкова нещастен заради неуспехите си като актьор. Липсата на ангажименти пред екрана му даде възможност да посвети времето си на друга своя голяма страст – автомобилните състезания.

Влечението на актьора към високите скорости се е зародило още по времето, когато е снимал „Малкълм” и е едно от най-разпознаваемите лица в телевизията. През 2001 година, заради снимки на предаване на MTV, Франки присъствал на автомобилно състезание с участието на пилота Дейл Арнхард. Арнхард и Мюниц се запознали малко преди началото на състезанието и същия ден актьорът, по това време само на 16 години, станал свидетел на катастрофата, причинила смъртта на състезателя. Вместо да го изплаши, това го развълнувало и го изпълнило с желание за високи скорости.

Снимка: Getty Images

За пръв път Мюниц участвал в състезание през 2004 година, когато бил на 19 години - „Гран При на Лонг Бийч за звезди” и завършил седми. На следващата година завършил трети и продължил да се развива като автомобилен състезател.

През 2007, след финала на сериала „Малкълм”, Франки Мюниц започнал да се състезава в доста по-сериозния „Атлантически шампионат” и така станал професионален автомобилен състезател. Този спорт обаче се отразил много зле на здравето му, застрашавайки живота му.

Прочетете на следващата страница какви травми получил актьорът от „Малкълм” и защо днес не може да си спомни почти нищо от сериала >>>