Пред Венета Райкова („Папараци“, bTV) Славена Вътова сподели:

Дъщеричките Ема и Ана са на 4 и 2 години. Спят в отделни стаи... Бях на 26, когато родих за първи път. Просто срещнах човека, който натисна това копче в мен, за да мислим в тази посока.

Това, че Юлиян е приказно богат, е клише. Той работи всеки ден, а и аз не искам някой да ме издържа. Най-трудното нещо при двете ми бременности беше, че трябваше да спра да работя. Аз трябва да работя, за да се чувствам добре. Не се чувствам добре, когато не съм активна.

Раждането на Ани беше доста деликатно, защото имаше проблеми през цялата бременност. При раждането тя загуби всякакви показатели, взеха ми я в специално отделение. Бореха за живота й, не се знаеше дали ще оцелее. Имаше вероятност да се прибера без бебето вкъщи, а там всичко е приготвено... Там обаче те чака другото ти дете. Това е най-голямото ми изпитание. Прибрахме се с Ани вкъщи след около месец.

Оказа се, че много наши познати са минали по този път. Въпреки всичко, човек не трябва да върви с оплакванията напред.

Не си мислете, че вкъщи вечеряме на свещи и пием вино. С две деца си е какафония.

Дъщеричките са много различни. Ема е по-спокойна, тя е принцеса, обича рокли. Докато Ана е малък разбойник, стои си на главата, постоянно прави бели.

Когато едно дете расте обичано, то става уверено. Това е важно за мен. Не съм от амбициозните майки, които искат детето на 5 години да говори три езика. Водих Ема на балет, на една забавна математика... Виждам на кои неща реагира и там повтаряме. Не я натискам в определена посока.

Какво сподели още Мис България 2006 за себе си, както и за участието си в "България търси талант", вижте тук: