Люсил Бол (6 август 1911 г. – 26 април 1989 г.) е американска комедийна актриса и модел, участвала в киното, телевизията, на сцената и в радиото.  Известна става с участието си в изключително популярните по това време ситкоми „Обичам Люси”, „Люси и Деси едночасова комедия”, „Шоуто на Люси” и „Ето Люси”. По времето, в което е известна, тя е считана за една от най-обичаните и влиятелни фигури в Холивуд. Тя е и една от звездите с най-дълга кариера пред екрана. Била е номинирана за „Еми” цели 13 пъти, от които печели 4 награди.


През 1950 година тя и съпругът й – не по-малко известният певец, танцьор и комедиант Деси Арнас, основават телевизионното студио Desilu Productions. Така Люсил се превръща в първата жена, която ръководи студио и то с не малки успехи. От Арнас Бол ражда две деца. През 1960 година се развеждат, а година по-късно се омъжва за Гари Мортън, с когото е заедно до смъртта си през 1989 г.


„Обичайте най-напред себе си и всичко останало ще си дойде на мястото. Трябва наистина да обичаш себе си, за да постигнеш нещо на този свят.”

„Предпочитам да съжалявам за нещата, които съм направила, отколкото за нещата, които не съм направила.”

„Тайната на това да останеш млада е да живееш честно, да ядеш бавно и да лъжеш за възрастта си.”

„В живота всички неща идват трудно, но най-трудно е да дойде мъдростта.”


„Ако искаш нещо да бъде свършено, помоли за това зает човек. Колкото повече неща правиш, толкова повече можеш да правиш.”

„Да знаеш какво не можеш да правиш е много по-важно от това да знаеш какво можеш да правиш.”

„Щастлива съм, че донесох толкова много смях, защото съм показала стойността му в толкова много живота и по толкова различни начини.”