Елизабет Рут Бети Грабъл (18 декември 1916 – 2 юли 1973 г.) е американска актриса, танцьорка и певица. По-известни от самата нея обаче са нейните крака – тя е първата известна дама в Холивуд, която застрахова краката си за внушителната тогава сума от 1 млн. долара. Когато е в разцвета на кариерата си, нейните долни крайници са сочени за едни от най-красивите в света на шоубизнеса. Постерът, на който тя позира с цял бански е най-известният фотос по време на Втората световна война, който насърчава войниците. Той я прави пин-ъп момиче номер едно по това време. В периода 1940 и 1960 г. участва в много мюзикъли, след като подписва с „Twentieth Century Fox”. Става известна и с няколко прякора, които остават в историята като „сребърната блондинка”, „Кралицата на холивудските мюзикъли”, „момичето с краката за един милион долара”. Бети умира на 56-годишна възраст от рак на белите дробове.


По-добре е да се доверите на кон, отколото на мъж. Конят може и да не е способен да ви задържи здраво, но поне не скита през нощта.”

„Женското зрение е широкообхватно, мъжете не виждат по-далече от носа си.”

„Има две причини защо съм постигнала такъв успех в шоубизнеса, и аз стоя и на двете.”

„Практиката мъжете да поставят жените на пиедестал започна да замира, когато откриха, че те дават по-добри заповеди отдолу.”

„Аз съм момиче на танците и музиката. Мога да играя достатъчно добре, за да преживявам. Това обаче е пределът на моите таланти.”

„Няма никаква мистерия около моята личност.”

„За един мъж светът е неговото сърце. За една жена сърцето й е нейният свят.”

„Моите крака са направили всичко, което съм.”