Херцогът на Съсекс сподели как прекарва дните на изолация с Меган и 11-месечния им син Арчи. Хари направи това във видео разговор с родители на тежко болни деца във Великобритания, които са особено уязвими към коронавируса.

„Има толкова много предимства да бъдеш по цял ден със семейството си. Даже в един момент започваш да се чувстваш почти виновен, че си прекарваш толкова добре времето. Трябва да се наслаждаваме на тези дни – в един момент се търкаляш с детето на пода в безгрижна игра, а само половин час по-късно може да възникне трудна ситуация“ – сподели 35-годишният Хари, който живее със семейството си в Лос Анджелис.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В конферентния разговор участваха и медицински сестри, които помагат на болните деца, нуждаещи се от ежедневни и дори денонощни грижи заради заболяванията си. Някои от тях имат двигателни проблеми и на практика живеят от години в условна изолация.

Хари призна, че се възхищава на техните „супер родители“, които сега са под голямо напрежение, защото трябва на всяка цена да предпазят децата си от COVID-19.

„Трудно ми е да си представя всички трудности, които срещате, след като знам коло грижи изисква нашият 11-месечен Арчи“ – сподели Хари.

В момента всички изпитваме трудности по някакъв начин. Трябва да поддържаме висок дух въпреки страха от неизвестността. Изведнъж разбрахме колко сме уязвими, но заедно ще се справим“ – завърши херцогът на Съсекс.