„Тази година бяхме на морето - Илиян, децата, много роднини и близки. Това ни разказва за рождения си ден Петя Дикова. Тя е от хората, които започват деня си с „Добро утро, къде ще ходим днес?“. 

Къде беше на празника, кой е най-вълнуващият подарък, каква тортата по семейна рецепта хапна и кой е рожденият ден, за който НЕ иска да си спомня - водещата на „Тази събота и неделя“ по bTV споделя специално за Ladyzone.bg

Снимка: Петя Дикова

„Всички, които са родени през лятото знаят, че рожден ден по време на ваканцията значи две неща: първо – никога не можеш да празнуваш заедно с всичките си съученици и второ - шансовете всеки рожден ден да ти е на различно място, са големи", призна Петя. Тя и семейството й се опитват да научат двете деца да плуват, затова този рожден ден е близо до водата.

„Тези снимки например са много ценни за мен, защото те архивират порастването на децата - с едни и същи дрехи, на едно и също място, всяка година“

Снимка: Петя Дикова

"До преди няколко години си мислех, че най-вълнуващият подарък, който съм получавала, е едно сладко декоративно зайче, но след като се появиха децата, изпитах ново ниво на умиление“, признава Петя.

Синовете й й подаряват набрани цветя - единият й рисува рисунка, а другият, воден от собствените си интереси и предпочитания, й подарява… багер.

„Закъде е една дамска чанта без багер?“, смее се майката на две момчета. 

Какво обикновено носи тя в чантата си може да видите ТУК

Рожден ден без торта също не може. Включително и този на Петя. Като дете, когато майката на водещата я учи да приготвя домашна торта, все още не се говори за безглутенови десерти, за сурови бонбони и „не ни казваха, че захарта е бялата смърт“

С какъв сладкиш празнува тя?

 „Тортата се приготвя по семейна рецепта и е много трудно да не се получи – сметана, захар, яйце, блат“, обяснява младата майка. Петя все пак поръчва десерти от сладкарница на своя колежка като план „Б“. 

„Олекна ми когато и моята торта се изяде“, смее се тя.

Снимка: Теди Кацарова, личен архив

Петя е от хората, които започват деня си с „Добро утро, къде ще ходим днес?“.

„Сигурно и заради работата обичам да има план, даже понякога по часовник, но Илиян ме учи на спонтанност и действително най-незабравимите ни почивки са, когато той ме отведе някъде и си позволим или се оставим да се загубим“, споделя тя.

Снимка: Калина Серафимова

Познаваме Петя като цветна личност с отличителен темперамент, такава е и в своите визии.

„Не разбирам от дрехи, не се научих да следя какво е модерно, напълно възможно е да нямам вкус, но просто не ми е интересно и не ми идва отвътре“, признва тя.

Водещата харесва да се доверява на стилистите в телевизията.

"Често идвам на работа с дрехи „на точки, карета, джуфки, или поне някой Мики Маус някъде. Не съжалявам, де. Поне съм добър човек“, смее се тя.

Любимите й цветове са ярките – розово, синьо, зелено. „По-трудно е да си намръщен, ако си облечен в розово“, каза тя.

Снимка: Мирослава Дерменджиева

Рожденият ден, за който не иска да си спомня, е първият й празник без баба Славка.

„Тя имаше няколко традиционни пожелания – нейната запазена марка за лични празници на брат ми, братовчедките ми и мен.

Но за съжаление идва онзи рожден ден, в който не чува „Пожелавам ти сбъдване на младежките мечти“.

Няколко дни след рождения си ден, Петя ще отскочи до Монтана, където играе представлението „Внимание: Любов“ заедно с Влади Въргала, Аня Пенчева, Христо Чешмеджиев и Свежен Младенов. В края на седмицата пък ще бъде в Летния театър във Варна.

Тя пожелава на читателите на Ladyzone да не спират да мечтаят, защото „мечтите се сбъдват“. Или поне, някои.

„Едно от нещата, които си пожелах на миналия рожден ден, се сбъдна. На 20-тия си рожден ден си пожелах дует с Бритни Спиърс, ама да сте я видели тук? Не, засега пея в трио с Люба Пашова и Албена Михова като част от трупата на „Пеещи артисти“ на Игор Марковски. Даже ще имаме голям концерт в зала 1 на НДК през ноември. Надявам се да се видим там!"