От днес до 8 март в поредицата "8 мъже за 8-и март" ще ви представяме по един мъж и неговите асоциации за празника. Кратки блицове с личното мнение на всеки от тях за усещането му за празника, спомените от детството и купуването на цветя.

Павлин Стоянов е изпълнителен директор на "Трансстрой - Автоматика и монтажи" АД. През свободното си време - фотограф, писател, драматург, артист и разказвач на приказки в блога си 678.alle.bg


8 март като беше дете - ден на мама, на жената, на колежката или?
Като дете, 8 март по задължение беше празник на мама, баба, кака и леля. А всъщност за мен беше повод да подаря цветя на момичето в класа, което харесвах. Най-трудно беше намирането на пари за цветя, защото се налагаше да давам обяснения за какво ми трябват. Нали все пак бях дете. А мен ме беше срам да кажа, че искам да купя лалета за еди-кое си момиче и искам да изглеждам като джентълмен, нищо, че съм на 8-9 години. 

Прибира се един мъж без цвете за жена си на 8 март... (довърши историята)
Купувам цветя за аранжиране на дома си. Купувам цветя без повод. Купувам луковици на лалета и ги садя в обществени градинки. Ако подаряваш цветя без повод, задължително на 8-и март си без цветя - денят, в който нежната, поддържана, красива и умна жена е превърната в социалистическа труженичка, работничка - ударничка в синя престилка. На този ден се чества равноправието на жената работничка с мъжа работник. Става въпрос, че жената комбайнерка е добре да получава колкото мъжа комбайнер. А, за Бога, трябва ли жената да е комбайнерка!? Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Денят, в който жената е хвърлена в машината за правене на пари и тя безвъзвратно губи нежността, пиедестала и магията си. Тя става производствена единица. Гайка. Болтче. Долар. Тухла в стената. Оттам на сетне децата се гледат в масови инкубатори в ясли, детски градини, обществени училища с цел оформяне на еднакви мозъчно човешки системи, кокошки за клетъчно отглеждане в панелки. Всичко това, защото и нежната част на населението не трябва да бъде изпуснато да не снася, трябва да работи, да носи доход, приход, разход и силните на деня да живеят в приказките. Да ви е.а празника! Не се ли замисляте защо децата са прости, болнави, хранени неправилно и висящи пред компютрите?

8 март през 2016
Нищо. Жената до мен е достатъчно образована, знаеща и мислеща. Тя не е труженичка и е ухажвана, ценена всеки ден. Ден след ден.

Жената е по-добра от мъжа в..., но мъжът е по-добър в...
Жената е по-добра от мъжа във времетраенето на оргазмите. Продължават 5 пъти по-дълго. Мъжът е по-добър в честотата на оргазмите, далеч по-често ги изпитва. За жалост масово жените са емоционално и физически незадоволени, дори и на 8-и март!