Заедно с 2021 г. си отиде и една от най-големите телевизионни звезди в САЩ. Легендарната актриса и водеща Бети Уайт почина на 99-годишна възраст, по-малко от 3 седмици преди да навърши 100.

Снимка: Getty Images

Новината за смъртта ѝ беше потвърдена от агента ѝ, който каза за списание „Пийпъл“: „Въпреки че Бети беше почти на 100, очаквах да живее вечно. Не мисля, че Бети Уайт някога се е страхувала от смъртта, тъй като искаше отново да е с любимия си съпруг и вярваше, че ще бъде с него.“

Първата дама на американската телевизия

Най-първото участие в телевизионно предаване на Бети Уайт е като танцьорка през 1939 г., но дори тя не може да се спомни кое точно е било предаването, в което се е появила на 17-годишна възраст. То било достатъчно, за да разпали желанието ѝ за още телевизионни изяви, но малко след това САЩ се включват във Втората световна война и Бети става доброволец – работи като шофьор на камион, който пренася униформи за войниците, преди да бъдат изпратени на фронта. Вечер танцува в различни представления, за да ги забавлява.

Снимка: Getty Images

След края на войната се оказва доста трудно да си намери работа като актриса, макар че обикаля доста студиа. Казвали са ѝ, че не е достатъчно фотогенична. Налага ѝ се да се снима в какво ли не – всякакви реклами и телевизионни игри. По-голям успех постига в радиото и води собствено шоу, озаглавено „Шоуто на Бети Уайт“.

През 1949 г. става ководещ на предаването „Холивуд по телевизията“, а през 1952, след като главният водещ напуска, тя заема неговата позиция. Предаването се излъчва шест дни в седмицата и е с продължителност от пет часа. От тогава общо взето не е слизала от телевизионните екрани.

Снимка: Getty Images

ети Уайт работи в телевизията не само като актриса, но и като продуцент. Всъщност тя е една от първите жени продуценти в света.

Последното предаване, на което беше водещ, се казваше „Старчета разбойници с Бети Уайт“ от 2014 г. и вероятно сте го засичали в програмата на bTV Comedy. Шоуто показваше записи със скрита камера, в които стари хора си правят шеги с млади.

Снимка: Getty Images

През 2014 г. Бети Уайт беше включена в книгата с рекорди на Гинес като жената с най-продължителна кариера в телевизията. Тя постави и рекорд като най-възрастният човек, номиниран за „Еми“ – пак през 2014 г. беше номинирана за 12-и път. Актрисата има общо 5 от най-големите награди за телевизия в света.

Снимка: Getty Images

През целия си живот Бети Уайт не спря да се усмихва и да се шегува. С нея в последния ден от годината си отиде цяла една епоха в телевизията.