Прекрасната Марион Котияр е една от най-красивите жени както в американското, така и във френското кино. Актрисата, която днес навършва 45 години, е любима на милиони зрители, носителка на „Оскар“ и е считана за едно от националните съкровища на Франция.

Снимка: Getty Images

По пътя на успеха от самото начало

Като дъщеря на двама актьори, бъдещето на Марион Котияр в киното е предопределено. Всъщност самата тя мечтае да стане певица, но киното в кръвта ѝ я зове и на 16-годишна възраст тя получава първата си телевизионна роля, която, макар и малка, е в популярен американски сериал. Тя участва в епизод на хитовия сериал „Шотландски боец“, който беше изключително популярен и в България през 90-те години.

През 1998 г. актрисата получава роля във френския суперхит „Такси“. Ролята ѝ носи номинация за наградата „Сезар“ и изключително голяма популярност във Франция. Марион участва и в продълженията на филма през 2000 г. и 2003 г.

Снимка: Getty Images

През 2003 г. актрисата започва да се снима предимно в американското кино, като първият ѝ по-голям филм е „Голяма риба“ на Тим Бъртън. Макар филмът да е считан за най-добрия на режисьора, не успява да донесе голяма популярност на Марион и тя остава сравнително неизвестна в САЩ до 2008 г., когато за една вечер става суперзвезда.

Какво е общото между Марион Котияр и София Лорен

Марион е забелязана от френския режисьор Оливие Дахан, който работи по филм за Едит Пиаф. Режисьорът вижда голяма прилика между очите на легендарната певица и на Марион Котияр, затова кани актрисата в главната роля.

„Едит Пиаф: Животът в розово“ става най-успешният френски филм за 2007 г. и е забелязан дори от Американската филмова академия. На церемонията по-раздаването на наградите „Оскар“ Марион получава наградата за главна женска роля и става първата французойка, която получава „Оскар“ в тази категория. Всъщност единственият друг актьор, който е получавал „Оскар“ за роля, която не е на английски език, е легендарната София Лорен.

Снимка: Getty Images

Само за една нощ Марион Котиар се превръща в суперзвезда в САЩ. Успехът ѝ позволява да участва във филми с най-големите режисьори и актьори на Холивуд.

Защо някои почитателки на Анджелина Джоли обвиняват Марион Котияр за раздялата ѝ с Брад Пит

Марион Котияр има връзка с актьора Гийом Кане от 2007 г. и двамата са родители на две деца. Въпреки това актрисата се оказа в центъра на най-известната раздяла през XI век.

Снимка: Getty Images

През 2016 г. излезе филмът „Съюзени“ с участието на Марион Котияр и Брад Пит. Сама по себе си военната драма няма да бъде запомнена с нищо, но същата година съпругата на Брад Пит подаде молба за развод.

Клюкарските сайтове веднага свързаха двете неща и се появи слухът, че Анджелина е наела частен детектив, който е разкрил, че Брад има връзка с красивата френска актриса. Тази информация, която по-късно се оказа невярна, обиколи света и всички очи се насочиха към Марион.

Актрисата избра да коментира ситуацията в социалните мрежи и написа:

„По принцип не коментирам подобни неща и не ги приемам сериозно, но в тази ситуация са замесени хора, които обичам, затова ще говоря.
Преди много години срещнах мъжа на живота си, който е баща на сина ми и на бебето, което очаквам. Той е любимият ми, най-добрият ми приятел и единственият, от когото се нуждая.“

Шумът около развода на Брад и Анджелина, както около предполагаемите нови приятелки на актьора, продължават и до днес, но Марион Котияр вече не е намесена. Тя е отдадена на личния живот и кариерата си. В началото на тази година, преди кината да затворят врати, почитателите ѝ я гледаха във филма „Дулитъл“, а догодина ще я видим в „Анет“.