Звездата от хитовия сериал “24” Кийфърд Съдърланд сподели в Туитър, че през уикенда е загубил майка си Шърли Дъглас. Актрисата е починала от пневмония, но смъртта ѝ няма нищо общо с коронавируса, както уточнява известният ѝ син актьор. Тя навърши 86 години в четвъртък.

Майка ми беше изключителен човек, с изключителен живот”, написа Съдърланд. “За съжаление се бореше за здравето си от доста време и ние, като семейство, знаехме, че този ден ще дойде. Сърцето ми се къса за всички семейства, които са загубили свои близки неочаквано заради коронавируса. Моля ви, пазете се.

Шърли Дъглас започва актьорската си кариера през 1953 година в телевизията. През 1962 г. участва в екранизацията по “Лолита” на режисьора Стенли Кубрик. Във филма тя играе ролята на учителката по пиано, която разкрива, че Лолита не е посещавала часовете си от известно време.

Шърли Дъглас с дъщеря си Рейчъл Съдърланд
Снимка: Getty Images

Участва също във филмите “Смъртоносна връзка”, “Сенчестото езеро” и в сериала “Попътен вятър”. Носителка е на наградата Джемини, която се връчва от Канадската академия за филмово и телевизионно изкуство.

През 1966 г. актрисата се омъжва за Доналд Съдърланд (който продължава да се снима в киното и телевизията и до днес и има няколко много успешни роли, включително в поредицата “Игрите на глава). Двамата се развеждат през 1971 година и имат две деца - близнаците Кийфър и Рейчъл.

Рейчъл Съдърланд е продуктов мениджър за редица американски и канадски телевизионни филми, а Кийфър Съдърланд е телевизионна легенда, като най-известен е с култовата роля на агент Джак Бауър в изпреварилия времето си сериал “24”.