От тази седмица започва третият сезон на хитовия сериал „Американска криминална история“. Сериалът, който показва по един криминален случай от американската история във всеки сезон, сега ще е фокусиран върху сексскандала, който разтърси САЩ в края на миналия век – аферата между американския президент Бил Клинтън и стажантката в Белия дом Моника Люински.

Макар че медиите през онези години се фокусираха най-вече върху президента и опита му да прикрие вината си, самата Моника също стана сензация по целия свят. Днес тя е на 48 години и е продуцент на сериала, който цели да покаже нейната гледна точка в скандала, който беляза президентството на Бил Клинтън.

Снимка: Getty Images

Моника Люински е родена в Сан Франциско през 1973 г. Благодарение на връзките на семейството си във Вашингтон, Моника става стажант в Белия дом през юли 1995 г. Тогава тя е само на 22 години.

Снимка: Getty Images

През ноември същата година Моника започва връзката си с президента на САЩ Бил Клинтън. Отношенията им продължават до 1997 г.

През 1996 г. Моника споделя за аферата си с президента на колежката си Линда Трип. Тогава другата жена започва тайно да записва разговорите си с Моника и след това ги представя като доказателство за аферата на Клинтън.

Снимка: Getty Images

Когато информацията за аферата излиза на бял свят, президентът отрича да е правил секс с младата жена. По-късно обаче по една от роклите на Моника Люински е открита семенна течност от президента и той признава, че е имал сексуални отношения с нея.

Снимка: Getty Images

През 2017 г., след появата на движението MeToo, Моника сподели, че също е жертва на сексуален тормоз. Тя посочи, че макар сексуалните ѝ отношения с президента да са били по взаимно съгласие, той все пак е злоупотребил с нея, защото е бил с 27 години по-възрастен и в огромна власт.

Снимка: Getty Images

В сериала „Американска криминална история: Импийчмънт“ ролята на Моника се изпълнява от 28-годишната Бийни Фелдщайн. В ролята на Линда Трип е Сара Полсън, а за ролята на Бил Клинтън е избран Клайв Оуен.

Предишните два сезона на сериала разказваха за процеса срещу О Джей Симпсън и за убиеца на Джани Версаче.