Здравето е в основата на всичко. Стремежът към него е висша ценност и цел, която се опитваме да постигнем ежедневно. Медицината напредва все повече и повече, но когато заговорим за нея, се проявяват доста противоречия. Някои от нас вярват в нейната класическа форма чрез лекарства, лечение, лекари и болници. Други се доверяват на билките и хомеопатията като връзка между човека, естественото за него и силата на нашите организми. Трети търсят алтернативи като акупунктура, самовнушение и позитивизъм. Днес ще ви разкажем за метод, който малко от нас са чували - Пайда Ладжин.

#Пайда Ладжин е метод за самолечение на всичко - от емоционални и психологически проблеми до физически заболявания. Той представлява буквално удряне на шамари върху различни части на тялото с цел лечение. Прочетете какво ни разказа Мастер Хончи Шао. 

Ladyzone.bg: Правите толкова много за хората, опитвате се да им помогнете не само да преоткрият себе си, а и телесен и духовен мир. Всъщност какво трябва да промени човек, за да открие себе си?
Хончи Шао:
Пайда Ладжин е най-лесният начин да откриеш себе си. Иначе няма как да знаеш къде се намират болестите ти – например сърдечните болести. Повечето хора, повече от 99%, имат сърдечни заболявания. Но не го знаят! Дори ми казват: „Окей, ще отида да се прегледам в болницата. Но докторите ми казват, че нямам сърдечна болест”. Тоест те са добре. Можете да вярвате на тази диагноза. Или да правите тези прости удари с ръка върху проблемната зона. Подобно на пляскане. Всеки може да го прави! И ако усетите болка, ако мястото посинее, това значи, че имате блокаж. Нормално е да се получи зачервяване, но потъмняване на цвета на кожата индикира проблем. Имате два варианта: да вярвате на лекарската диагноза, която е от машина. Или сами да изследвате себе си – ако ви боли, ако мястото посинее, ще знаете, че имате проблем. Всички обикновено говорим за тази или за онази болест. Не, забравете имената на болестите. Това са блокажи в меридианите. А меридианите са каналите, по които се движи енергията. Китайците я наричат система на меридианите, индийците – чакрова система. Те са невидими за окото, но са много по-важни от видимите системи като кръв, мускули, кости. Тях можем да ги видим. Енергията не можем, но всички знаем, че я притежаваме. В Китай, когато някой ти каже, че нечия енергия я няма, значи, че някой е мъртъв. Има ли енергия, има и живот.

Според вас как можем да преодолеем психологическите разстройства? Хранителни, любовни. Говоря за хора, които са болни, но не физически. Как да се справим с това?
В моя ум физическите и психологическите болести са едно  и също. Повлияват се едно от друго. Ако сте разстроени, то ви прави и физически болни. Освен това гледните точки на хората са различни. Дори и да гледаме един и същи свят, той зависи от ъгъла, по който го гледаме. Всичко зависи от самите нас и именно заради това, този метод не е медицинско решение, а е самолечение. Не ви е нужен лиценз. Теорията е проста: ние не говорим за болести, а за блокажи на меридианите.

Способни ли са хората да се излекуват сами?
Не просто, че са! Те могат да се справят много по-добре от лекарите! Това е моето откритие. Хората, които идват при мен и на семинарите ми, са отчаяни от лекарите. Аз не съм лекар, защо идват при мен?! Обяснявам им, че ги уча как да се справят сами. По този начин не само аз, а Исус и Буда са най-добрите учители и лечители. Но те не лекуват, а учат как да се излекуваме сами.

Кажете ми начин за това.
Пайда Ладжин е един от начините. Давам ви магическо докосване!

Когато някой е претърпял животоспасяваща операция, физически тялото е наранено. Но белезите заздравяват, всичко изчезва, човекът е жив. Но все пак някак в нейния или неговия ум засегнатото място е някак крехко. Как да излекуваме това? Има ли начин да го преодолеем? Защото психологическите щети са по-трудни за лекуване.
Вижте, това също е вид щета. Ще ви разкажа история. Бях в Южна Африка, където синът на жена беше ранен. Опериран бе два пъти. Операцията му се инфектира сериозно, вътре в самата кост. Майката разказва, че докато детето си е играело, е станал инцидент, за който са мислили, че е просто физическа травма. Когато са отишли в болницата, се е оказало, че има инфекция на костния мозък. Още същия ден го оперирали. Изчистили костния мозък и инфекцията, след което той лежал в болница една седмица. След тази седмица, той отново бил подложен на операция. На същото място. Задържали го в болница още две седмици, след което майката отишла да го види и видяла, че устните му са бледи, че изглежда цялостно зле. Тя говорила с лекаря да прибере детето вкъщи, той я посъветвал да не го прави. Е, тя все пак го прибрала. И започнали да практикуват Пайда Ладжин върху раната. Детето плачело, но те все пак го правили. И седмица по-късно детето било обратно на училище и до ден днешен тази травма не му е създала който и да е от очакваните проблеми – да го боли, когато вън е студено, външни белези също са били очаквани, но това не се е случило. Всички проблеми били изчезнали. И това продължава вече две години.

Това е чудесно, но въпреки това: в ума на детето, тази част от тялото след всички операции и инфекции, ще остане крехка в съзнанието му. Как да преодолее именно това?
Всяка клетка в тялото ви има памет. Те са живи. Дори всяка водна молекула, те също носят живот. Всички тези рани – физически или емоционални, не са в миналото, а са още там. Как да ги излекуваме? Можете да използвате антибактериални продукти, лекарства, стотици. Но ние не използваме дори и билки, използваме само собствената си енергия. Ние не сме лекари и го практикуваме и това е типичен пример. Физическата и емоционалната част ще бъдат излекувани едновременно. Когато сте депресирани, ядосани или разстроени, винаги трябва да използвате Пайда Ладжин и да изпозлвате потупване винаги първо в зоната на сърцето.

Какво всъщност са болестите?
Китайските даоисти казват, че името не е истинското име. Можете да чуете всякакви имена на болести, но те са просто етикет. Това всъщност са блокажи на меридианите. Ако говорим за любов, можем да се запитаме:  Какво е истинската любов? Да ти направят операция, химиотерапия? Всичко това в името на любовта. Всички видове лекарства. Но всъщност те не действат. И дори лекарите го знаят. Кореспондирам си с доктор по имейл и той ми казва, че нито той, нито съпругата му, нито децата му употребяват каквито и да е медикаменти. Но той е онколог. Той използва химиотерапия и всякакви други медикаменти за пациентите си. Но използването на Пайда Ладжин прави животът щастлив. И той го признава, но използва медикаменти върху своите пациенти, защото така той изкарва пари. Това е професията му. Всъщност аз оценявам това. Той откровено го признава. Никога не е използвам медикаменти в семейството си! Върху тези, които обича! Но като лекар, той трябва да ги използва върху другите.

За мен хората са толкова объркани, защото действат на два фронта и правят неща, които трябва да правят като професионалисти. Например той трябва да изписва хапчета, но от друга страна налага разбиранията на семейството си. Защо се случва това? Всичко на пари и икономика ли се дължи? Защо хората вървят срещу себе си като правят неща, които просто не са верни за самите тях?
Ето заради това казах, че има неразбирателство. Хората дори не обичат себе си. Никой не иска да е болен. Но защо са болни? Защото полагат неимоверни усилия да се разболеят сами в името на любовта към себе си.

Например ако ви кажа да не се тормозите с толкова много работа, но вие работите много, стоите до късно, пиете много неща, това ще ви разболее. В моя семинар ние правим пости, през които не употребяваме никаква храна за 3 дни. Това звучи ужасно. Но нека ви попитам: ако имате диабет или високо кръвно налягане, как мислите: тези заболявания за повлияни от преяждане или от недояждане? Повечето хора, почти всички дори, преяждат или пият прекалено много. Трябва да се промени начинът на живот. Те знаят, че с тези действия си причиняват щети, но въпреки това ги правят. Това се е превърнало в тенденция, която не може да бъде спряна.

След периода на гладуване, тялото се регенерира. И въпреки това, хората се страхуват да не се хранят.
В такива ситуации аз им казвам да спрат да говорят, а да опитат, за да видят какво ще се случи. Ако си мислите, че ще огладнеете, то тогава наистина ще огладнеете. Ако настроите ума си и си кажете, че това ще ви помогне, то това ще бъде продиктувано от сърцето, а не от мозъка. Всяка ваша клетка, цялото ви тяло ще бъдат готови и ще ви съдействат.

Да, но това може да бъде опасно, защото на някакъв етап може да осъзнаем, че храната е просто малък детайл. Че не ни е нужна, за да съществуваме, а това може да стане опасно. Мислите ли, че можем да живеем без храна?
Трябва да ядем, но не толкова много. Това е истината.