"Жените имат нужда от повече подкрепа и вдъхновение, да си повярват повече в собствените сили и творчески възможности", заявява Мария Каракушева в интервю за LadyZone.

Снимка: Евгений Милов

Класическата музика е голямата любов на пианистката, която сигурно познавате от редицата авторски проекти ("Classic In The Jazz", "Grace on Air", "Концерт за две Марии и едно пиано"), с които успя да вкара класиката в клубовете сред младежта.

Снимка: Евгений Милов

Сега Мария заявява себе си като композиторка с първия си самостоятелен авторски албум "Hearteclipse", който продуцира сама. За композициите в него Каракушева казва, че "тяхната мисия да променят и света на онези, до които тази музика ще достигне. Те прекосяват Вселената, за да стигнат до възможно най-далечната точка, където всичко е свързано".

Всяка една от тях носи скрити послания, като имената им са свързани с Космоса (задължително чуйте "Blue Moon", "Lagrange Points", "Two Light Years").

Тръпнем в очакване на подробностите около официалната премиера на албума "Hearteclipse" през есента, която се очертава да бъде мултимедийно събитие със зрелищни визуализации, докосващо всички сетива и душата.

Снимка: Евгений Милов

Но сега е месец май - време за 24 жени с кауза, а Мария Каракушева е една от тях. Вижте какво ни сподели пианистката във видео интервюто по-горе.