Майката на музиканта Джон Бон Джоуви - Карол Бонджови, почина на 83 години. Музикантът се сбогува с една от най-скъпите до него жени три дни преди рождения й ден.

Карол е починала на 9 юли в медицински център само три дни преди да навърши 84 години.

„Нашата майка беше сила, с която трябваше да се съобразяваме, нейният дух и отношение поддържаха нашето семейство. Тя ще ни липсва много“, казва в изявление 62-годишният Бон Джоуви пред People.

Освен че е основателка на фенклуба на едноименната група на сина си, Карол е била предприемач, управляващ няколко бизнеса. Родената е в Ери, Пенсилвания.

Снимка: Getty Images

РОМАНТИЧНАТА ИСТОРИЯ НА КАРОЛ А. БОН ДЖОУВИ 

Карол среща съпруга си Джон Бон Джоуви - старши, по време на служба за САЩ през 1959 г. По-късно двойката се премества в Сейревил, Ню Джърси, където двамата със съпруга й създават сплотентото си семейство. По-късно двамата се установяват в Холмдел, Ню Джърси, където Карол живее до смъртта си.

Пред The Big Issue през ноември 2020, Бон Джоуви искрено благодари на родителите си за това, че са му дали „възможността да превърне мечтата си в реалност“.

Снимка: Getty Images

„Дори да не сте толкова добри в това, което правите, трябва да повярвате, че можете да работите и да подобрите уменията си“, казва Джон. Това счита като най-голям урок, получен от своите родители.

„Родителите ми вярваха в мантрата на Джон Кенеди, че можем да отидем дори на Луната, ако поискаме“, добавя музикантът.

Джон Бон Джоуви си спомня, че родителите му са подкрепили мечтите му, като са му позволили да изнася концерти, когато е бил само на 17 години.

„Те винаги са ме подкрепяли, когато се прибирах в един или два часа сутринта, а в осем вече трябваше да съм в училище“, признава музикантът.

Снимка: Getty Images

Карол се сбогува завинаги с тримата им синове и снахи: Доротея и Джон Бон Джоуви, Антъни и Нина Ян и Матю и Дезире, както и с осемте си любящи внуци.