Лора Караджова споделя пред Ladyzone.bg добрините, с които ще запомни 2023 година. Чаровната и крехка певица е майка на две деца – Алиса, която е плод от предишната й връзка с Валентин, и на Матео, който е от настоящия мъж до нея – Марсел. Чаровната изпълнителка е дъщеря на големия музикант Йордан Караджов и на съпругата му Марияна, които се радват на дълъг и щастлив брак. Но от години Лора гради своя кариера на сцената, към която сега се завръща с нови свои песни, както и с дуетни изпълнения, след като си беше дала почивка. Порасналото момиче разказва за личния и професионалния си път, както и къде ще празнува Коледа и Нова година.

Лора, какво е доброто за теб?

То се знае кои са добрите неща – да не лъжеш, да не крадеш... И какво по-добро от това, когато човек прави добро и това добро се предава и ражда още по-добри неща! Но трябва и ти да си добър човек, за да „твориш” добро. Дай Боже, да сме повече хората с добри сърца!

Снимка: .instagram.com/georgerusevmakeup

С какво ще запомниш отиващата си година?

В професионален план годината не беше много активна за мен, за това пък в семеен план беше дори прекалено интензивна. Винаги се стремя най-прекрасните и приятни моменти да изживея със семейството си. С Марсел се стараем да имаме добри отношение, като се грижим един за друг и даряваме любов. Невероятни моменти споделяхме заедно и с децата, пътувайки на море или на планини. Всеки божи ден, като видя сияещите лица на дъщеря си Алиса, която е на 9 години, и на сина си Матео, който е на 3 години и половина, това ме усмихва. И ме радва желанието на Марсел да дава всичко за семейството, защото той пълноценно се грижи за всички нас и е перфектен в ролята си на баща и на мъж. Наистина са неописуеми грижите му и съм му много благодарна! С него имаме едно и също чувство за хумор и се смеем на едни и същи неща. Довършваме си един на друг изреченията, говорим за еднакви неща (смее се)... Марсел определено е моята сродна душа!

Само по Коледа ли се сещаме за хората, които имат нужда да ги подкрепим?

Всеки ден през годината хората, които имат нужда от подкрепа, са около нас. Непрекъснато има зов за помощ за дете или за по-голям човек. И винаги трябва да помагаме, дори да е с малко, с колкото имаме, защото всяка стотинка е от значение за тези хора. Случвало ми се е няколко пъти да помагам на хора в нужда и смятам, че това е дълг на всеки човек. Защото ние сме на тази планета, за да си помагаме едни на други, никой не може да живее сам.  И песента „Нов смисъл”, към която с Кристо ни предстои да заснемем клип и да я представим, е с кауза – превенция на насилието срещу деца и беззащитни жени. Във видеото ще има сцени, които да са полезни на хората, за да съобщат тогава, когато имат нужда от помощ.

Смяташ ли, че е редно човек да се извини, пък ако го разберат – разберат, ако не – поне ще му е олекнало на душата?

Доста често съм се извинявала, и то на най-близките си хора вкъщи. Защото човек, за да продължи напред и да е в добри отношения със семейството си и с всички, които го заобикалят, е по-добре да се извини и да живее в мир.

В личните отношения правила ли си компромиси в името на любовта?

Не ми се е налагало кой знае какви компромиси да правя. В съвместния ни живот с Марсел се допълваме.

Ако някой се държи зле с теб или с друг до теб, как постъпваш – замълчаваш и подминаваш, отговаряш с лошо или пък с добро?

Може би ще се стъписам и изплаша в първия момент, но бързо ще се окопитя и ще опитам да поговорим с човека срещу мен, за да му кажа, че не е прав и че това не е начинът, за да реши проблема. Надявам се и да запазя самообладание.

Как, къде и с кого ще празнуваш Коледа и Нова година?

И на Коледа, и на Нова година ще празнувам със семейството си – с децата и с мъжа си. Ще бъдем в Банско, където обикновено прекарваме празниците, а и не само тях, защото това си е нашето семейно огнище (усмихва се).

Какво да очакваме на музикалната сцена от теб?

Както казах, с Кристо съвсем скоро ще представим песента „Нов смисъл”, както и видеото към нея. По-активно ще се завърна към музиката, защото си бях взела почивка от сцената, от пътуванията по участия и от нощния живот. Но освен песента, която подготвяме с Кристо, планираме и европейско турне с него, и то още в началото на 2024 година, а на пролет ще излезе моя самостоятелна песен. Лека-полека по-активно ще подновя музикалната си дейност.

Има ли неща, които майка ти и татко ти са ти казвали назад във времето и сега се връщаш с нов прочит на тези техни думи?

Много съм своенравна и понякога съм отказвала доста неща, и то на момента. А родителите ми винаги са казвали да гледам по-задълбочено върху нещата и да не реагирам първосигнално, а да дам шанс нещата да се случат. Старая се (усмихва се).