Той е само на 19, а в събота вечер Франция реши той да представлява страната на световния конкурс „Евровизия“. Роден е в Париж, а екзотичният му външен вид се дължи на мароканската жилка, която носи в кръвта си. На 15 години взема участие във френското издание на популярния формат „Гласът на... “, но за деца. В момента каналът му в Ютюб има над 800 000 последователи, а Инстаграм профила му са последвали над 400 000 души.

Песента, с която Билал Хасани ще представи Франция на „Евровизия“ е озаглавена „Roi”, което в превод означава крал. Тя е смесица от френски и английски език и е символичен химн на различния човек. В нея се пее, че лирическият герой не е богат, но все пак той блести и короната му не може да бъде свалена.

Заради различния външен вид, грима и перуките, които носи Билал, го наричат новата Кончита Вурст. Това поражда много въпроси и критики в публичното пространство относно това дали е трансджендър и каква е сексуалната му ориентация.

 

На тях 19-годишният французин отговаря категорично, че се чувства удобно в кожата си на момче и никога не си е мислил, че би му било по-лесно, ако се е родил жена.

„Хората, които говорят лошо за мен, ме посещават в ютюб. А тези посещения се превръщат в пари.“