Преди 13 години кариерата на младата Кейли Куоко тръгва стремително нагоре, след като приема една от главните роли в комедийния сериал „Теория за големия взрив“. В него Кейли играе сексапилната, но глуповата Пени, която живее в апартамента до този на учените Шелдън Купър и Ланерд Хофстетър. Миналата година сериалът приключи и Кейли вече пое по нов път в кариерата си. Броени дни преди рождения ѝ ден стартира новият сериал с нейно участие - „Стюардесата“. Днес Кейли Куоко навършва 35, затова нека си припомним любопитните подробности от живота на най-високоплатената телевизионна актриса.

Снимка: Getty Images

1 милион долара за всеки епизод на „Теория за големия взрив“

Кейли започва да се снима във филми и сериали още на 10 години, като най-голямата ѝ роля до 2007 г. е в сериала „Осем прости правила“, който приключи през 2005 г. След това тя приема ролята в „Теория за големия взрив“ животът ѝ се променя.

Снимка: Getty Images

Ситуационната комедия се превърна в един от най-успешните серили по телевизията и за последните няколко сезона Кейли и останалите главни актьори от сериала получаваха космическия хонорар от един милион долара на епизод – нещо, на което шесторката от „Приятели“ се радваше само през последния сезон от сериала. Благодарение на това актрисата има спестени повече от 100 милиона долара и, както се казва, може да не участва в нищо друго, ако реши.

„Стюардесата“ – в каква поска ще поеме кариерата на Кейли

На 26 ноември излязоха първите три епизода от сериала „Стюардесата“ – първата главна роля на Кейли след като теория за големия взрив приключи през 2019 г. Младата жена, която е най-високоплатената телевизионна актриса, тепърва трябва да се доказва в различна роля.

Снимка: Getty Images

В комедийната драма, която може да се гледа в България благодарение на HBO GO, Кейли играе стюардеса, която се буди в хотелска стая без спомени за предишния ден и с труп до себе си. Първите впечатления на критиците от сериала са по-скоро положителни, а самата Кейли получи много добри отзиви. Според много зрители шантавата история на сериала успява да проработи единствено заради ролята на Кейли Куоко.

За пръв път под един покрив със съпруга си… след 2 години брак

Има двойки, които бързат да заживеят заедно, а има и такива, макар и по-рядко срещани, които живеят отделно до сватбата, а и след това. Кейли и съпругът ѝ Карл Кук заживяха заедно едва тази година, след като си построиха нова къща. Преди това всеки от тях имаше собствен дом и буквално си ходеха на гости, за да са заедно.

Снимка: Getty Images

Колкото и невъзможно да изглежда на някои хора да си представят такъв брак, за Кейли и Карл това никога не е било проблем: „Колкото по-възрастна ставам, толкова по-добре знам какво ми харесва. Когато срещнах Карл веднага се влюбих в него и искахме да се оженим. Но харесвахме да имаме личен живот и обичахме собствените си дивани. Заедно сме от години, но никога не сме живели под един покрив.“

През март новият им общ дом беше готов и след като актрисата приключи със снимките за „Стюардесата“, двамата се преместиха там. Любопитно е, че Карл Кук не е искал да се премести пръв и да я изчака, защото е сметнал, че в общия им дом трябва да влязат заедно.

Снимка: Getty Images

В момента „Стюардесата“ набира все по-голям популярност и по всичко изглежда, че кариерата на красивата Кейли Куоко няма да свърши с края на „Теория за големия взрив“.