Днес тя навършва едва 34 години, но вече е една от най-високоплатените актриси в телевизията. Кейли Куоко се превърна в звезда, след като беше избрана за една от главните роли в хитовия сериал „Теория за големия взрив“ през 2007 г. Създателите на сериала ѝ повериха ролята на красивата Пени, която живее в апартамента срещу този на Ленард и Шелдън.

Преди да приеме ролята в „Теория за големия взрив“, Кейли беше част от сериала „Осем прости правила“, който беше спрян заради ниския си рейтинг през 2005 година. За разлика от него, историята за двамата гении и тяхната сексапилна съседка оцеля цели десет години на екрана и е вероятно най-успешния ситком след „Приятели“.

Снимка: Getty Images

За последните няколко сезона Кейли и останалите главни актьори от сериала получаваха космическия хонорар от един милион долара на епизод – нещо, на което шесторката от „Приятели“ се радваше само през последния сезон от сериала. Благодарение на това, актрисата има спестени повече от 100 милиона долара и, както се казва, може да не участва в нищо друго, ако реши. Тя обаче няма такова намерение и в момента се подготвя следващият сериал с нейно участие – трилърът „Стюардесата“.

Любимото хоби на Кейли е да пазарува. Актрисата се гордее с това, че има отличен нюх за изгодни покупки и в резултат на това гардеробът ѝ е пълен с дрехи, които никога не е обличала и не знае дали някога ще сложи. Но за нея е достатъчно просто да ги притежава, за да е доволна.

Младата актриса се е женила два пъти. Първо за тенисиста Раян Суитинг, с когото бяха заедно около три години, след това за милиардерското отроче Карл Куук, с когото са заедно до днес.

Снимка: Getty Images

Любопитно е обаче, че Карл и Кейли не живеят заедно. Двамата имат отделни домове и в момента строят общ, в който да пребивават заедно, когато решат. Актрисата обаче уверява „завистливите критици“, че отделните жилища по никакъв начин не загатват за проблеми в брака ѝ: „Колкото по-възрастна ставам, толкова по-добре знам какво ми харесва. Когато срещнах Карл, веднага се влюбих в него и искахме да се оженим. Но харесвахме да имаме личен живот и обичахме собствените си дивани. Заедно сме от четири години, но никога не сме живели под един покрив.

Почитателите на „Теория за големия взрив“ може би ще се зарадват да научат, че преди да се омъжи, Кейли няколко години е имала връзка с партньора си от сериала Джон Галецки, който играе ролята на Ленард. Тяхната връзка (на приливи и отливи) е една от главните сюжетни линии в сериала.

Снимка: Getty Images

Амбициите на Кейли Куоко не се ограничават само в актьорската игра. Младата жена основа собствена продуцентска компания и ще бъде продуцент на сериала „Стюардесата“, в който ще изпълнява и главната роля.

И въпреки че „Теория за големия взрив“ приключи, по всичко изглежда, че истинската история на Кейли тепърва започва.