Да имаш известни родител сигурно звучи готино за повечето деца, но не и за Епъл Мартин. 14-годишната дъщеря на Гуинет Полтроу и Крис Мартин добре знае, че това крие някои недостатъци - благодарение на социалните мрежи, разбира се. 

Наскоро тийнейджърката публикува коментар към снимка в Инстаграм, която майка й споделя, без да я попита преди това - и честно казано, в реакцията на Епъл има доста смисъл.

46-годишната актриса споделя селфи с Епъл, докато се возят на ски лифт в планината. Епъл не остава много щастлива от факта и пише: "Мамо, обсъдихме това. Не можеш да публикуваш нищо без моето съгласие". При което Гуинет Полтроу замазва положението с: "Лицето ти дори не се вижда!".

Това е така, но казусът поставя важен въпрос: ОК ли е да публикувате снимки на децата си в социалните мрежи, без да ги питате? Особено ако вече сте провели дискусия по въпроса преди това?

Естествено, въпросът засяга милиони родители и деца по света, така че бурята от коментари в социалната мрежа не закъсня. Хей, живеем в 2019 година и хората са много чувстителни на темата за неприкосновеността на личния живот. Изобщо на всяка тема.

Ето защо някои хора смятат коментара на Епъл за нейно право, заради показаната липса на уважение към нея. Неслучайно по-голяма част от последователите на Гуинет Полтроу в Инстаграм се съгласяват с дъщеря й.

Имайте предвид, че ако децата ви са достатъчно пораснали, за да имат собствен профил в социалните мрежи, не е лошо да ги питате дали са ОК, преди да публикувате каквото и да е за тях, за да не изпаднете един ден в нелепата ситуация на Гуинет Полтроу - която в края на краищата с нищо не преминава границата, но неприкосновеността на личния живот е важна, повтаряме.

Особено, когато имате повече от 5,3 млн. последователи в Инстаграм, какъвто е случаят на Гуинет Полтроу. Снимката вече има близо 160 000 харесвания - а ето я и самата нея:

Редно ли е родителите да публикуват снимки на децата си без разрешение в социалните мрежи? Гласувайте в анкетата:

Споделяте ли снимки на децата си без тяхно разрешение?