Музикалният продуцент Фил Спектър почина на 81-годишна възраст в затвора. Мъжът, който е продуцирал някои от най-големите хитове на „Бийтълс“ е едно от най-големите, но и най-опозорени имена в музикалната индустрия. По официална информация Фил Спектър е починал от естествена смърт, но всекидневникът "Лос Анджелис Таймс" съобщава, че близък на семейството е посочил като причина COVID-19.

Фил Спектър работи като продуцент на последния албум на легендарната британска група „Бийтълс“. Част от този албум са безсмъртните хитове “Let It Be” и „Across The Universe“. След разпадането на легендарната група, Спектър продължава да работи с Джон Ленън и с Джордж Харисън.

(на снимката горе: Фил Спектър и Джон Ленън)

Той е работил и с групата „Ронетс“. Докато още е женен за първата си съпруга, певицата Анет Мерар, Фил Спектър започва връзка с певицата Вероника Бенет, която по-късно става известна като Рони Спектър.

След като Рони и Фил се женят, двамата осиновяват момче, а по-късно, като коледен подарък за съпругата си, Фил Спектър осиновява още двама близнаци.

След смъртта на продуцента Рони Спектър сподели в Туитър:

Да работиш с Фил Спектър означаваше да работиш с най-добрия. Толкова много неща обичам в онези дни.
Влюбването беше като приказка.
Магическата музика, която правехме, беше вдъхновена от любовта ни.
Той беше гениален продуцент, но лош съпруг.
Музиката е вечна 1939 – 2021

Макар да са перфектна двойка в професионално отношение, бракът им изобщо не е щастлив, както става ясно от съобщението ѝ.

В автобиографичната си книга Ронет споделя, че е била подложена на тежък психически тормоз от страна на съпруга си. Мъжът я е заключвал в имението им в Калифорния и ѝ е забранявал да приема участия, за да може да контролира напълно живота ѝ кариерата ѝ. През 1972 г. младата жена, тогава на 28 години, бяга от дома си боса, за да потърси помощ от майка си.

През 1974 г. двамата се развеждат, като Ронет успява да получи правата над децата им и над всички бъдещи печалби от песните, които са записали, докато са били заедно. Тя обаче твърди, че Фил Спектър е наел човек, който е опитал да я убие.

Синовете на покойния продуцент също разкриват шокиращи подробности за живота си с него. Те твърдят, че осиновителят им ги е заключвал и ги е принуждавал да правят секс с любовницата му.

Снимка: Getty Images

Продуцентът в крайна сметка е осъден, но за съвсем друго престъпление – убийство.

На следващата страница може да прочетете повече за убийството на актрисата Лана Кларксън, за разследването и за присъдата на Фил Спектър, както и да разгледате снимки от съдебната зала >>>