„Поради множество запитвания относно моята позиция за случилото се с момичето от Стара Загора, ще ви разкажа една кратка история, подплатена със снимки. Предпочитам така, вместо да се възмущавам и да плюя по държавата и институциите. През 2015 година с приятели се хванахме на бас кой най-дълго ще издържи да не се подстригва. След около година и половина аз спечелих баса и малко по-късно реших да отида да си отрежа косата“ – пише Филип Буков във Фейсбук.

Снимка: https://www.facebook.com/philipbukov

„Косата не беше много дълга, но вече не приличах на нищо, влизаше ми в очите, главата ми се потеше в каската на мотора и като цяло много ми пречеше. Отидох при тогавашната ми фризьорка твърдо решен да си отрежа косата, но тя ми каза: “Защо не почакаш още година, година и половина, да станат поне 30 см кичури и да я дариш за перука. Твоята коса е гъста, къдрава и никога не е третирана, така че е чудесна за тази цел“ – спомня си актьорът, познат на всички зрители от сериала „Татковци“ и от участието си в последния сезон на Survivor.

Снимка: https://www.facebook.com/philipbukov

„И така още година и половина, а вероятно и малко повече, ходех като Маугли. В крайна сметка успяхме, косата беше отрязана и дарена. Надявам се, че е свършила добра работа на някого в нужда. Това можех и направих към онзи момент за някоя дама и отношението ми към нежния пол винаги ще бъде такова“ – признава Филип Буков и добавя в послепис.

Снимка: https://www.facebook.com/philipbukov

P.S. Тогава бях никой, просто студент втори курс в НАТФИЗ, едно обикновено момче от столичния квартал Гео Милев. Това нито е било първата кауза, която съм взел присърце, нито е последната. През годините винаги, когато мога, съм взимал участие в благотворителни инициативи. Просто не им давам гласност освен ако изрично не са ме помолили, защото “Дела трябват, а не думи”. Не ми се искаше да разказвам тази история, защото някои ще ме упрекнат, че си правя реклама, но поради интереса на много от вас, реших да отговоря. 

Снимка: https://www.facebook.com/philipbukov