Бихте очаквали, че когато един от най-сексапилните и желание мъже в Холивуд навърши 50 години, вече ще е сменил поне 1-2 съпруги или пък ще е от онези редки случаи, които остават с една жена през целия си живот. Но Джерард Бътлър, който празнува 50-ата си годишнина днес, никога не се е женил и не е имал много продължителни връзки.

Актьорът от "300" често пъти беше свързван с известни холивудски актриси, за които се предполагаше, че имат връзка с него. Сред тях са Дженифър Анистън, Камерън Диас и Линдзи Лоън. Никоя от тези връзки не прерасна в нещо по-сериозно.

Снимка: Getty Images

На Джерард Бътлър редовно му се налага да отговаря на въпроса защо един добре изглеждащ и успешен мъж продължава да е сам след всички тези години. Отговорът му обикновено е, че макар да е срещал много забележителни жени, все още не е намерил тази, която е неговата перфектна половинка. Освен това не му остава много време от работа:

Трудно е да имаш връзка, когато си в киноиндустрията. Отчасти вината е моя, отчасти е заради работата ми. Трудно е, когато трябва постоянно да пътуваш. Кой ще се навие на това? Но и кой казва, че животът трябва да е само една връзка? Може би трябва да имаш множество кратки връзки.

Джералд Бътлър

Снимка: Getty Images

С всеки следващ филм Бътлър гради все по-успешна кариера, което едва ли ще се отрази добре на личния му живот. Когато приемаш само главни роли във филми, трябва постоянно да си на снимачната площадка и да си част от целия процес по правенето на филма.

Все пак семейният живот може би не е толкова далечна идея за Бътлър. През 2017 той сподели пред списание "People", че се надява до 5 години да се задоми. Много фенове на актьора предполагат, че жената, която в крайна сметка може да обуздае вечния ерген, е настоящата му приятелка Морган Браун, с която (с малко прекъсване) са заедно вече от 5 години. Именно с нея Бътлър дойде на премиерата на новия си филм "Код: Ангелът"

Снимка: Getty Images

Бътлър е от онези актьори, които се придържат към един тип роли. Най-често ще го видите да играе силен мъж в екшъни, тъй като това са най-подходящите филми за човек с неговата физика. Въпреки това има и някои изключения и като много други предимно екшън актьори, се е снимал и в романтични комедии (като "Отстреляй бившата" от 2010 г.).

Двете му най-запомнящи се роли остават тези на крал Леонид в "300" и на Фантома на операта в екранизацията по легендарния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър.