"Може би единствените животни, които внуците ни ще са виждали, ще бъдат в учебниците или интернет… Само за последните 100 години човечеството е отговорно за изчезването на 60 процента от животинските видове по света..."

Това заявяват Делян Момчилов и Стен Дамянов, които сигурно вече познавате като екипа зад книгата "Българите! Забравените постижения". Явно им харесва да работят заедно, защото съвсем скоро се задава техния трети проект - "Ние сме животните", а за Коледните празници възнамеряват да изненадат читателите с нещо наистина грандиозно.

Снимка: Евгений Милов

"Ние сме животните" разкрива историите на осем смели животни, а книгата се опитва да им помогне, като 1 лев от всяка продажба отива за организация за защита на животните "Четири лапи" и за операции на бездомни животни.

Повече за героите и събитията, от които са вдъхновени приключенските разкази, както и за впечатляващите илюстрации в книгата, научаваме от Делян и Стен (със специалното участие на кучето Ари), които дадоха интервю за LadyZone броени дни преди официалната премиера на книгата на 8 май. Вижте повече във видеото по-горе.