LadyZONE.bg: Какво е за вас успехът?
Дарина Такова: Успехът е това, което те кара да се усмихваш, да се чувстваш пълноценен и най-вече, успех е това, което правиш да остава диря след теб. Успех е да намериш своята житейска пътека и да не се луташ. Да родиш децата си и да създадеш семействo. Да изградиш свой дом и уют. Да имаш малко, но верни приятели. Да бъдеш силен в професията си, да останеш със своето „малко” в историята, да си полезен на обществото с това, което правиш. Да си смел, за да говориш открито, да рискуваш да казваш своята истина, дори това понякога да засяга хора, цели кръгове от души, дори цяла система. Успехът не е само материална ценност, но и духовно състояние. Успехът е усещане за щастие и хармония.

LadyZONE.bg: По време на вашата презентация, определихте случилото се* с вас като един друг вид „смърт” – чувствате ли се преродена? Какво бихте казала на тези жени, които претърпяват подобен житейски катаклизъм.
Дарина Такова: Да, чувствам се преродена и не само. Възприемам, случилото се като подарък, за който съм благодарна! Това, което можеше да ме смаже, ме накара да бъда по-силна, по-умна и умела, по-мъдра и устойчива, още по-независима и най-вече, научи ме да оценявам всичко, което имам. Научих се да живея активно и смислено в настоящето, да не оплаквам миналото и да не се страхувам от бъдещето. Научих се да не се оплаквам за глупости, да бъда твърда и постоянна в оптимизма си. Усетих, че мечтите не са нещо имагинерно. Те са реалност, чудесата също. Необходимо е да превърнем всичко това в действие и така усещаме реалността на твърдението, че човешкият потенциал е неограничен.
На жените, които претърпяват житейски катаклизъм мога да кажа: Не оставайте нито миг в зоната на отчаянието и на оплакване на съдбата си. Не живейте в ролята на жертва и никога не задавайте въпроса "защо точно на мен". Драматичните житейски ситуации не се случват, защото някой ни наказва, напротив! Това са силни знаци свише, че ние може да се справим, а отвъд страданието стои пространство, в което можем да бъдем личности без лимит на развитие и реализация. Който успее да премине през катарзис и да преживее трансформация, се превръща в свободна, независима, любяща и осъзната личност.

*Б.ред. Преди години Дарина Такова претърпява хирургическа интервенция, която уврежда необратимо гласна струна. Оттогава тя не пее. 

LadyZONE.bg: Какво Ви научи случилото се? Променихте ли се?
Дарина Такова: Научи ме на смирение, но не и на примирение.
Научи ме на приемане, на търпение.
Научи ме да мисля, да си задавам въпроси и да търся своите отговори.
Научи ме да бъда благодарна.
Научи ме да отсявам ненужни контакти и да разпознавам бързо кой е с моята вибрация, кой е истински партньор и кой случаен минувач.
Научи ме да отдавам себе си на другите, разбирайки колко е важен този акт на всеотдайност.
Научи ме да не приемам нищо в живота си за даденост, а да работя и полагам грижи за всичко, което притежавам.
Промених се драстично.
За да преодолея кризата трябваше да се разделя рязко с всичко, което ме определяще, което ме свързваше с образа на "примадона".
Преди в огледалото виждах декоративния образ на красавицата-център на внимание и елемент от панаира на суетата. Сега в огледалото виждам истинската си същност, това, което съм аз, а не конструирания от тази суетата образ...