Що се отнася до британското кралско семейство, а същото важи и за кралските фамилии като цяло, традициите са всичко, на което те се уповават и следват. В тази връзка никакво изключение няма да бъде и бъдещата принцеса Меган Маркъл.

Снимка: Reuters

Още не е ясно как точно ще изглежда сватбеният й букет – дали ще е голям или малък, но едно задължително нещо, свързано с него, ще бъде спазено като традиция – елементът, който ще присъства в него, е стръкче мирта.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това е южно вечнозелено дървесно растение с бели благоуханни цветове, което символизира славата и любовта, което го прави чудесно допълнение към всеки букет – независимо дали е кралски или не.
Традицията миртата да присъства в сватбените букети на кралските особи датира още от 1840 година, когато кралица Виктория се омъжва за принц Албърт.


В своя Инстаграм профил, който вече не съществува, Меган Mаркъл е споделяла, че обожава божури и рози. Ако те бъдат включени в сватбения й букет, задължително условие е да са бели, подчертава кралският флорист Джейн Пакър.


От двореца Кенсингтън съобщиха, че Меган и Хари са избрали флориста Филипа Крадок, която ще се погрижи за цветята в параклиса „Сейнт Джордж“, както и в залата, в която ще бъде даден приемът след венчавката. Украсата ще включва „клони от бук, бреза и габър, както и бели градински рози, божури и напръстничета.“

Снимка: Getty Images/Guliver PhotosНе е ясно обаче дали Филипа и нейният екип ще имат честта да сътворят сватбения букет на Меган.
Интересна подробност, която всички очакват да видят, е дали букетът, който ще носи бъдещата съпруга на принц Хари ще наподобява този на принцеса Даяна. За сватбата си през 2011 година Кейт Мидълтън беше заложила именно на подобен модел, но доста по-обран и малък.