Талантливата американска певица и актриса Дженифър Кейт Хъдсън е родена на 12 септември 1981 г. в Чикаго, Илинойс. Тя е третото и най-малко дете на Дарнел Донерсън и Самуел Симпсън. Учи в Kennedy-King College. Става известна през 2004 г. като финалист на третия сезон на American Idol.

Дженифър Хъдсън печели рядко заслужен "Оскар" за поддържаща роля  в холивудския мюзикъл  "Мечтателки" (Dreamgirls) през 2007 г. Наградена е също със "Златен глобус"и с награда от Гилдията на американските актьори. Първата си награда "Грами" получава за най-добър RnB албум за диска си, озаглавен "Дженифър Хъдсън".

Дженифър Хъдсън е първата певица афроамериканка украсила корицата на сп. "Vogue" през март 2007 г. Същата година среща Дейвид Отунга, професионален кечист в WWE и завършил право в Харвард, с който е сгодена. През август 2009 г. се ражда техният син на име Дейвид Даниел Отунга.

На 13 ноември 2013 г. Хъдсън е наградена с 2512-тата звезда на холивудската Алея на славата.

Дълго време е имала проблем с килограмите, но успява да свали 25 кг, благодарение на които сега изглежда впечатляващо. След това звездата отваря собствен център за отслабване чрез диетичния режим на Weight Watchers и фитнес програмата на Харли Пастернак, който казва: "Не е важно само да тренираш във фитнес залата, трябва да си физически активен през целия ден."

Дженифър Хъдсън - след отслабването