Чоу Юн-Фат е решил да дари по-голямата част от своите 714 млн. долара състояние за благотворителност.

Китайският актьор проби на Запад с ролята на Ли Му Бай в "Тигър и Дракон" (2000) на режисьора Анг Лий, който спечели четири награди "Оскар" - най-добър чуждоезичен филм, най-добра кинематография, най-добри декори и най-добра филмова музика.

Една от най-големите филмови звезди на Хонг Конг - Чоу Юн-Фат - познат на западната публика с изпълненията си във филмите "За по-добро бъдеще" (1986), "Убиецът" (1989) и "Твърдо сварен" (1992) на режисьора Джон Ву, наскоро е разкрил, че планира да остави голяма част от своето състояние за благотворителност.

"Най-трудното нещо в живота не е колко пари да спечелите, а как да запазите спокоен начин на мислене и да изживеете остатъка от живота си по прост и безгрижен начин", цитира Чоу Юн-Фат "Indiewire", позовавайки се на хонконгския кино сайт "Jayne Stars".

За целта кунг фу легендата живее с около 100 щатски долара месечно и планира да дари за благотворителност останалата част от състоянието си - огромна сума от 5,6 млрд. хонконгски долара, еквивалентно на 714 млн. щатски долара.

В статията се твърди, че кино звездата използвал обществен транспорт, пазарувал от магазини за дрехи втора употреба и използвал почти две десетилетия обикновен телефон "Nokia", преди да се счупи, едва след което си купил смартфон.

"Моята мечта е да бъда щастлив и нормален човек", заявява в интервюто за "Jayne Stars" 63-годишният актьор, който е женен за съпругата си Жасмин Тан от 1987 г.