„Изключително е тъжно“, признава Чарлз Спенсър, който се развежда със съпругата си Карън след 13 години брак.

Деветият граф Спенсър и по-малък брат на покойната принцеса Даяна обяви за раздялата пред „The Mail on Sunday“ на 8 юни.

„Това е изключително тъжно“, признава 60-годишният Чарлз пред изданието.

„Искам да се посветя на всичките си деца и на внуците си, а на Карън пожелавам щастие в бъдеще“, признава допълва той.

Връзката на Чарлз с 52-годишната графиня на Спенсър е приключила покрай писането на мемоарите му „Много частно училище“, съобщава „The Mail on Sunday“.

Бившата двойка обяви за раздялата си пред персонала на Алторп Хаус, родовата къща на Чарлз още през април.

А как започна техният романтичен път?

Чарлз и Карън се ожениха на 18 юни 2011 г. в Althorp House само два месеца след кралската сватба на племенника на Чарлз – принц Уилям и Кейт Мидълтън. Двамата имат 12-годишна дъщеря Шарлот Диана, чието второ име отдава почит на принцеса Даяна.

Историческото английско имение, в което са израснали Чарлз и сестра му Даяна, става резиденция на Карън след сватбата им.

Карен има и две по-големи дъщери от предишния си брак с холивудския продуцент Марк Гордън. Чарлз има четири деца от първата си съпруга Виктория Локууд и две деца от втората си съпруга Каролин Фройд.

През март Чарлз разказа за личните си проблеми в мемоарите си, разкривайки травматичните си преживявания в пансиона и последвалата терапия. Той размишлява върху браковете си и търси професионална помощ, за да разбере моделите, на които подчинява личните си взаимоотношения.

„Когато разкрих провала на първия и втория си брак, още в началото на терапията разбрах, че изпращането ми в интернат на осемгодишна възраст означава, че почти не съм разбирал интимността“, пише той.

Чарлз има подкрепата на съпругата си по време на писането на книгата си, споделя самият той в ексклузивно интервю за „People“.

„Мисля, че винаги се е надявала, че ще изляза по-щастлив и удовлетворен“, разказва Чарлз. „Изглежда, че случаят е точно такъв. Благодарен съм, че тя беше до мен, докато преминавах през този труден етап от живота си“, допълва бизнесменът.