31-годишната Александрия Окасио-Кортес не само е едно от най-мощните оръжия на Демократическата партия на САЩ, но и една от най-стилните дами в американския конгрес. Тя е пример за милиони млади жени и не е изненадващо, че именно нейна снимка ще украси корицата на следващия брой на списание „Vanity Fair“.

Александрия Окасио-Кортес е най-младата конгресменка в историята на САЩ и наскоро приключи предизборната си кампания за още един мандат, който почти със сигурност ще получи. Някои дори я сочат като най-вероятният кандидат за първата жена президент.

Снимка: Getty Images

Интервюто с нея в списанието обхваща множество теми, не всички от които са свързани с политиката. Младата жена споделя любопитни подробности за личния си живот, като например изборът, пред който е изправена, дали да замрази яйцеклетките си, както и модните си предпочитания.

Кортес публикува и видео в интернет, в което разкрива как протича един обикновен ден в живота ѝ:

Александрия признава през списанието, че работата ѝ често я е сблъсквала с агресия и дори смъртни заплахи. В живота ѝ е имало моменти, когато е обмисляла да се откаже, но е намерила сили да продължи да се бори за това, което смята а правилно.