След като участва в документалния конкурс на Сънданс и направи европейската си премиера на Берлинале, "Тайният живот на Вера" идва на София Филм Фест. Защо не трябва да пропускаме да го гледаме? Ексклузивното интервю с оператора на филма Александър Станишев хвърля светлина върху всичко важно.

"Според мен българските зрители трябва да го гледат заради няколко проблема, които се разискват във филма. Единият от тях е проблемът за алкохолизма, тъй като голяма част от живота на Вера е белязан от нейния алкохолизиран баща и как тя се справя с тези проблеми. А както знаем, в България алкохолът (въпреки че не се казва гласно) е голям проблем и голям бич в бита. Всички имаме по един пияница в семейството, който може да бъде забавен, но също така той си пропилява здравето и живота по този начин. Да не говорим за битовия алкохолизъм, който почти всеки българин познава много добре", споделя Станишев пред LadyZone.

"Другото нещо, което българските зрители биха намерили за интересно, е как героинята успява да даде израз на емоции и чувства, които няма как по друг начин да изрази. Тоест тези игри са като психотерапия. За българина е едва ли не срамно да ходи на психотерапевт, да изразява емоции, да се чувства слаб... Той най-добре си знае, няма нужда някой друг да му обяснява как стоят нещата. Той ще изпие две ракии и ще стане мъж на място и ще си реши проблемите. Докато тук става дума за друг тип решаване на проблеми и затова би било интересно на българина според мен", допълва Александър.

Вижте цялото интервю с Александър Станишев, оператор на "Тайният живот на Вера", във видеото по-горе.