В понеделник всички медии по света обявиха, че на 65 години е починала Таня Робъртс – единствената актриса, която е била и момиче на Бонд, и ангел на Чарли.

По-късно стана ясно, че актрисата е в тежко състояние в болница, но все още е жива. Агентът й Майк Пингел се извини, че е подал грешна информация.

Преди няколко часа обаче „Ню Йорк таймс“ съобщи, че Таня Робъртс е починала. Информацията е потвърдена от Ланс О‘Брайън – мъжът, с когото актрисата живееше през последните години.

65-годишната актриса е разхождала кучетата си на 24 декември, когато е паднала на улицата и е била откарана в болница.

Таня Робъртс е най-известна с ролята си във филма за Джеймс Бонд „Изглед към долината на смъртта“. В него си партнира с Роджър Мур, за когото това е последно превъплъщение като британския шпионин. За участието си във филма Таня е номирана за "Златна малинка" за най-лоша женска роля.

Истинското име на Таня е Виктория Лий Блум. На 15 години тя напуска училище, омъжва се и потегля на автостоп из страната, докато майка ѝ не анулира брака ѝ. Скоро след това, на опашка пред кино, Таня се запознава със студента по психология Бари Робъртс и няколко месеца по-късно сама му предлага да се оженят.

В последния си пост в "Инстаграм" актрисата пожелава на всички: "Да измием 2020 от себе си и да започнем на чисто!"

Повече за актрисата можете да научите тук: